Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

3,5 százalékkal emelik a béreket a német építőiparban

A német építőipari szakszervezeti szövetség (IG-BAU) és a munkáltatók 3,5 százalékos béremelésben állapodtak meg a hét végén. A 700 ezer dolgozóra vonatkozó megállapodás 2009. március 31-ig érvényes.

A szakszervezet eredetileg 5,5 százalékos emelést kért, a munkáltatók 2 százalékos ajánlattal érkeztek a tárgyalóasztalhoz.

A legnagyobb német építőipari vállalat - építési szolgáltatásokban a harmadik a világon -, a Hochtief a múlt héten 9,6 millió eurós adózott eredményt jelentett az első negyedévről, 11,2 százalékkal többet a tavalyi első negyedévi 8,6 milliónál. A hazai, német piacon az építés veszteséges volt az alvállalkozók és a nyersanyagok magasabb költségei miatt, de a stabil nemzetközi tevékenység, benne a bővülő repülőtér-üzemeltetéssel is, kárpótolta a céget.

Németország második számú építőipari csoportja, a Bilfinger Berger, szintén a múlt héten 7 millió eurós adózott eredményt jelentett az első negyedévről. Tavaly az első negyedben, főleg a rendkívül hideg időjárás és néhány, csalódást keltő vállalkozása miatt, 2 millió eurós vesztesége volt adó után, idén az enyhe időjáráson kívül az infrastrukturális beruházási-építkezési fellendülés is segített, amely a cég számára tartósnak bizonyult Németországban is.

Follow hrportal_hu on Twitter