Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

700 dolgozóját küldi el az Alitalia

Két évvel privatizációja és az ezzel járó létszámcsökkentés után ismét munkahelyeket szüntet meg az olasz Alitalia: a légitársaság vezetése pénteken 700 fős, mintegy 8 százalékos karcsúsításról egyezett meg a szakszervezetekkel.

A társaság az idei év végéig ezzel mintegy 30 millió eurót takarít meg. Az Alitalia idén nyereséges szeretne lenni, miután tavaly már jelentősen csökkentette veszteségét: 107 millió eurós mínusszal zárta az évet, a 2009-es 167 millió eurós veszteség után.

Tavaly forgalma 14,1 százalékkal 3,225 milliárd euróra nőtt, és összesen 23,4 millió utast szállított, 7,4 százalékkal többet, mint 2009-ben.

  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek