Megjelent: 7 hónapja

A bérköltségek részleges átvállalása is szerepel a gazdaságvédelmi akcióterv újabb etapjában

Rövidített munkaidő bevezetése esetén a kormány kész átvállalni a bérköltségek egy részét, emellett beruházás és hitelgarancia nyújtásával is támogatja a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalatokat - derültek ki a gazdaságvédelmi akcióterv újabb részletei Orbán Viktor szavaiból.

images

images

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő déli bejelentése szerint három ütemben hozzák létre a koronavírus-járvány hatásai miatt szükségessé vált országos gazdaságvédelmi akciótervet.

Az elsőt a kormány már ismertette: ennek keretében függesztették fel a bankhiteleket és biztosítottak járulékmentességet egyes katás vállalkozásoknak, illetve bizonyos ágazatokban működő cégeknek.

Most 5 programot jelentett be a miniszterelnök, ezeknek több eleme lesz.

1. Munkahelyek megőrzése:

Rövidített munkaidő bevezetése esetén a kormány kész átvállalni a bérköltségek egy részét.

2. Munkahelyteremtés:

A kormány 450 milliárd forint értékben támogat majd beruházásokat.

3. A kiemelt ágazatok

közé kerül a turizmus, az egészségipar, az élelmiszeripar, a mezőgazdaság, a logisztika, a közelekdés, valamint a film és kreatív ipar.

4. Vállalatfinanszírozás:

2000 milliárd forint értékben kamat és garancia támogatott hiteleket nyújtanak a magyar vállalkozásoknak.

5. Több részletben újra bevezetik a 13. havi nyugdíjat.

A gazdaságvédelmi akcióterv keretében az idei 1 százalékos GDP-arányos költségvetési hiányt a kormány 2,7 százalékra emeli. Az akcióterv három szakasza a GDP 18-20 százalékát csoportosítja át.

A cél az, hogy amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyi munkahelyet hozzunk létre - emelte ki a kormányfő.

  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter