Megjelent: 2 hónapja

A bérköltségek részleges átvállalása is szerepel a gazdaságvédelmi akcióterv újabb etapjában

Rövidített munkaidő bevezetése esetén a kormány kész átvállalni a bérköltségek egy részét, emellett beruházás és hitelgarancia nyújtásával is támogatja a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalatokat - derültek ki a gazdaságvédelmi akcióterv újabb részletei Orbán Viktor szavaiból.

images

images

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő déli bejelentése szerint három ütemben hozzák létre a koronavírus-járvány hatásai miatt szükségessé vált országos gazdaságvédelmi akciótervet.

Az elsőt a kormány már ismertette: ennek keretében függesztették fel a bankhiteleket és biztosítottak járulékmentességet egyes katás vállalkozásoknak, illetve bizonyos ágazatokban működő cégeknek.

Most 5 programot jelentett be a miniszterelnök, ezeknek több eleme lesz.

1. Munkahelyek megőrzése: Rövidített munkaidő bevezetése esetén a kormány kész átvállalni a bérköltségek egy részét.

2. Munkahelyteremtés: A kormány 450 milliárd forint értékben támogat majd beruházásokat.

3. A kiemelt ágazatok közé kerül a turizmus, az egészségipar, az élelmiszeripar, a mezőgazdaság, a logisztika, a közelekdés, valamint a film és kreatív ipar.

4. Vállalatfinanszírozás: 2000 milliárd forint értékben kamat és garancia támogatott hiteleket nyújtanak a magyar vállalkozásoknak.

5. Több részletben újra bevezetik a 13. havi nyugdíjat.

A gazdaságvédelmi akcióterv keretében az idei 1 százalékos GDP-arányos költségvetési hiányt a kormány 2,7 százalékra emeli. Az akcióterv három szakasza a GDP 18-20 százalékát csoportosítja át.

A cél az, hogy amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyi munkahelyet hozzunk létre - emelte ki a kormányfő.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk

266 ezer 300 forint volt a nettó átlagkereset márciusban

A reálkereset 4,6, a nettó átlagkereset 9,6 százalékkal nőtt z előző év azonos időszakához képest. Teljes cikk