Megjelent: 4 hónapja

A bérköltségek részleges átvállalása is szerepel a gazdaságvédelmi akcióterv újabb etapjában

Rövidített munkaidő bevezetése esetén a kormány kész átvállalni a bérköltségek egy részét, emellett beruházás és hitelgarancia nyújtásával is támogatja a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalatokat - derültek ki a gazdaságvédelmi akcióterv újabb részletei Orbán Viktor szavaiból.

images

images

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő déli bejelentése szerint három ütemben hozzák létre a koronavírus-járvány hatásai miatt szükségessé vált országos gazdaságvédelmi akciótervet.

Az elsőt a kormány már ismertette: ennek keretében függesztették fel a bankhiteleket és biztosítottak járulékmentességet egyes katás vállalkozásoknak, illetve bizonyos ágazatokban működő cégeknek.

Most 5 programot jelentett be a miniszterelnök, ezeknek több eleme lesz.

1. Munkahelyek megőrzése: Rövidített munkaidő bevezetése esetén a kormány kész átvállalni a bérköltségek egy részét.

2. Munkahelyteremtés: A kormány 450 milliárd forint értékben támogat majd beruházásokat.

3. A kiemelt ágazatok közé kerül a turizmus, az egészségipar, az élelmiszeripar, a mezőgazdaság, a logisztika, a közelekdés, valamint a film és kreatív ipar.

4. Vállalatfinanszírozás: 2000 milliárd forint értékben kamat és garancia támogatott hiteleket nyújtanak a magyar vállalkozásoknak.

5. Több részletben újra bevezetik a 13. havi nyugdíjat.

A gazdaságvédelmi akcióterv keretében az idei 1 százalékos GDP-arányos költségvetési hiányt a kormány 2,7 százalékra emeli. Az akcióterv három szakasza a GDP 18-20 százalékát csoportosítja át.

A cél az, hogy amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyi munkahelyet hozzunk létre - emelte ki a kormányfő.

  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Többlépcsős leépítés jöhet a Tescónál

Feszült a hangulat a Tesco áruházlánc londoni anyavállalatánál - írja a Magyar Nemzet. Teljes cikk

Először kapják kézhez megemelt fizetésüket a szakképzésben oktatók

Az ígéretek szerint az ősszel kezdődő tanévben rugalmasabb, gyakorlatiasabb szakképzési rendszer várja a diákokat. Teljes cikk

Máris kiesett az iskolaőrnek jelentkezők kétharmada

Sokan már az előszűrőn kiestek, kevesebb mint 500 iskolaőrt kezdenek el felkészíteni a szolgálatra. Teljes cikk