Megjelent: 14 éve

A Concorde igazgatója az SCD-nél

Az SCD Holding (CE) Zrt. igazgatóságának döntése értelmében 2007 februárjától a cégcsoport Mergers and Acquisitions (M&A) tevékenységének, illetve tervezett tőkepiaci megjelenéséhez kapcsolódó folyamatok irányítására új, vezérigazgató-helyettesi pozíciót hozott létre. A terület vezetését a Concorde Értékpapír Zrt. korábbi igazgatója, Boris Mihály látja el.

Az SCD Csoport menedzsmentjének bővülését a cégcsoport Balaton-fejlesztési Programja iránt megnövekedett nemzetközi érdeklődés és a társaság középtávú stratégiájában szereplő tőzsdei bevezetés előkészítő feladatai is indokolttá teszik.

A cégcsoport az elmúlt hét év során több mint 50 milliárd forintot fektetett be Magyarországon és jelentős akvizíciókat hajtott végre a turisztika és az élelmiszerkereskedelem területein: 2004-ben privatizálta a Siotour Rt-t, 2005-ben a Balatontourist Rt-ben és a Zalatour Kft-ben, továbbá a 22 áruházzal rendelkező élelmiszer- és vegyi áru nagykereskedelemmel foglalkozó Interfruct Kft-ben szerzett 100%-os tulajdonrészt.

Boris Mihály a Pénzügyi és Számviteli Főiskola Budapesti Intézetének pénzintézeti szakirányán végzett 1995-ben. Szakmai pályafutását a Creditanstalt Rt-nél kezdte, majd 1997-től a Concorde Értékpapír Rt. munkatársa lett, ahol csatlakozását követően a lakossági üzletág elindítása volt a feladata. Jelentős tőkepiaci tapasztalatokra tett szert a lakossági szolgáltatások felfuttatása során, 1998 és 2000 között 8 kisebb lakossági brókercég ügyfélállományának átvételét felügyelte. 2000-től 2003-ig a Concorde operatív igazgatójaként az értékpapír-kereskedelemhez kapcsolódó megnövekedett back office és IT területek újraszervezését irányította.

12 éves kereskedelmi és befektetési banki tapasztalattal rendelkezik, melynek során számos jelentős tőkepiaci tranzakció (MATAV, MOL, FHB, ÁLLAMI NYOMDA, RICHTER Exchangeables) lebonyolításában vett részt. 2003 eleje óta az ekkor létrehozott, vállalati és intézményi ügyfelekért felelős üzletág vezetője volt. Feladatköre a tőkepiaci tranzakciók szervezése, valamint egyéb speciális befektetési banki szolgáltatások értékesítése. Irányítása alá tartozott továbbá a filmfinanszírozási szolgáltatásokat nyújtó, 2004 során létrehozott Concorde Film Alap.

A Budapesti Értéktőzsde Elszámolási Bizottságának elnöke, valamint a Befektetővédelmi Alap Igazgatóságának tagja.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter