Megjelent: 8 éve

A diákok számára készített tájékoztató kiadványt a NAV

Évről évre egyre több diák dönt úgy, hogy a nyári szünetben, vagy tanév közben munkát vállal. Számukra adott ki tájékoztató füzetet a NAV az oktatási államtitkárság együttműködésével. A tájékoztatót az ország minden intézményébe eljuttatták, és megtalálható a NAV honlapján is.

images

A diákok foglalkoztatásának alapvető adózási szabályairól, a tanulók munkaköri kötelezettségeiről, valamint jogairól adott ki tájékoztató füzetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az oktatási államtitkársággal együttműködésben -– számolt be Linczmayer Szilvia, a NAV adószakmai szóvivője egy június 13-i sajtótájékoztatón. Elmondta, hogy a kiadványt eljuttatták az összes oktatási intézménybe.

A NAV rendelkezésére álló adatok alapján mintegy 200 ezer tanuló vállal munkát iskolaszövetkezeten keresztül, azonban ez csak töredéke a nyáron ténylegesen dolgozó diákok számának. Gloviczki Zoltán közoktatási helyettes államtitkár hozzáfűzte, hogy a 11 hetes nyári szünet ideális a munkavállalásra, és azt is hozzátette, hogy a jövőben sem szándékoznak változtatni a tanév struktúráján.

www.edupress.hu


  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter