kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

A diplomás nők gyermek- és munkavállalását segítené a kormány

A fiatalok gyerekvállalását ösztönző intézkedésekre készül a kormányzat, a "komoly szociálpolitikai akcióban" a diplomás nők gyermek- és munkavállalását kívánják segíteni - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője egy pénteki, budapesti, a témában rendezett konferencián.

Balog Zoltán a tervezett intézkedések részleteiről nem kívánt a kormánydöntés előtt nyilatkozni, ám azt jelezte, hogy azok kidolgozásában segítségükre voltak a Népesedési Kerekasztal és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom javaslatai.

Utalt arra, mindkét szervezet abban vállal ösztönző, segítő szerepet, hogy Magyarországon valóban megszülethessenek a tervezett és kívánt gyermekek, ezért a fiatalok előtt álló különböző típusú akadályok lebontására dolgoznak ki javaslatokat, programokat.

A miniszter azt hangoztatta, a kormány olyan család- és munkaerő-politikát kíván folytatni, amelyben a családok megerősödhetnek.

Arról beszélt, hogy a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom középosztályt célzó tevékenysége - és általában is a középosztály megerősítése - az egész ország jövője miatt fontos feladat, ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról, hogy a gyerekek 22 százaléka mélyszegénységbe születik, és hogy az egyik legnagyobb szegénységi kockázat ma a gyermekvállalás.

Székely András, a mozgalom vezetője a miniszter szavaira reagálva arról beszélt, azért elsősorban a középosztálybelieket célozták meg programjaikkal, mert ők azok, akiknél nem születnek meg a várt és tervezett gyerekek, a szegényebbeknél és a gazdagabbaknál jobb ez az arány.

Soltész Miklós, a tárca szociális államtitkára a miniszter által jelzett várható intézkedésekkel kapcsolatban azt mondta, a kormányzat azoknak az egyetemista korosztályba tartozóknak kíván segítséget nyújtani, akik gyereket szeretnének vállalni, akár már az egyetemi éveik alatt is. Ez, mint mondta, részben érintheti a diákhitelt is.

A tervezett döntés okaként emlékeztetett arra, hogy a fiatalok házasságának és gyerekvállalásának az ideje az elmúlt két évtizedben fokozatosan kitolódott.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy szerinte azok a nemzetközi támadások, amelyek Magyarországot érik, "messze nem arról szólnak", ami a híradásokban megjelenik. Véleménye szerint a magyar kormány családdal, családi élettel kapcsolatos "értékek melletti abszolút kiállása" miatt is támadják az országot, ám örömtelinek nevezte, hogy eközben sok ország családvédő vagy tudományos szervezetei kiállnak mellettük.
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02JOBVERSE Állásbörze Állásbörze nem csupán egy esemény, hanem egy lehetőség, ahol céged kiemelkedhet a tömegből és személyesen találkozhatsz a legígéretesebb jelentkezőkkel. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Az élelmiszeripar szakember-utánpótlását segítő határmenti projekt indult

Uniós támogatással az élelmiszeripar és az ehhez kapcsolódó szolgáltatások szakember-utánpótlását segítő magyar-szerb határ menti projekt... Teljes cikk

Több száz új munkahely - egyszerre három gyár épül Kaposváron

Egyidejűleg három gyár is épül Kaposváron, ilyen még nem volt a városban - adta hírül a somogyi vármegyeszékhely polgármestere a Facebook-oldalán csütörtökön. Teljes cikk