Megjelent: 10 éve

A feldolgozóipart és a kereskedelmet fejlesztené a Fidesz

Új struktúrájú agráriumot, benne új birtokpolitikát működtetne a várhatóan Fidesz-KDNP többségű új kormány - ez derül ki Font Sándor fideszes képviselő, a parlament mezőgazdasági bizottsága elnökének Duna Televízióban tett nyilatkozatából.

"Magyarország letért az Európai Unióban átlagosnak mondható mezőgazdasági termelési rendszerről. Az EU-ban családi gazdaságok adják az élelmiszer-termelés kilencven százalékát, 33-38 hektáros átlagos birtoknagysággal. Magyarországon pedig a mindenkori szocialista kormányok egy TSZ-alapú tőkés nagybirtokrendszert építettek ki. Ma néhány száz vállalkozás több ezer, némelyikük tízezer hektáros területen gazdálkodik, amit értetlenül fogadnak az EU szakértői" - nyilatkozta a Duna Televízió reggeli háttérműsorában Font Sándor fideszes szakpolitikus.

Megerősítette: a száz hektár feletti birtokméret "csodabogárszámba megy" az Európai Unióban. A nyugati szakemberek szerinte azt nem értik, miért érdeke egy kormányzatnak, hogy tőkés befektetők szűk csoportja legyen a nyertese a mezőgazdasági termelésnek, miközben a térségbeli gazdálkodók elvesztik a termelési alapokat, és egyre kevesebben élnek meg a gazdálkodásból - érvelt a szakpolitikus.

A kisebb vállalkozások persze csak akkor lehetnek életképesek, ha ehhez a mezőgazdasági termékek feldolgozása és piacra juttatása is biztosított.

A feldolgozóipar és a kereskedelempolitika vonatkozásában teljesen új alapokra kell helyezni a mezőgazdálkodást - körvonalazta egy leendő jobboldali kormány agrárterveit Font Sándor.

  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter