Megjelent: 12 éve

A Google az ideális munkahely az MBA-hallgatók szerint

Idén is a Google-t találták az ideális munkahelynek az amerikai MBA-képzésben résztvevők - idézi az Universum felmérését a BLR.com.

A mintegy 5769 MBA-hallgató véleményét firtató felmérés szerint a tavalyi második helyezett, a McKinsey & Company is megőrizte pozícióját, míg a bronzérmet a Goldman Sachs vitte el. A negyedik az Apple lett (tavaly még a hatodik helyet érte el), ötödikként pedig a Boston Consulting Group zárta a sort.

Claudia Tattanelli, az Universum USA vezére szerint az MBA-képzésben résztvevők meglehetősen tudatosan választanak munkahelyet, nem elég nekik a fizetés, azt is megnézik, mennyire képes a vállalat hosszú távon biztosítani számukra a megfelelő karrierlehetőséget, a presztízst, nem is beszélve a rugalmas munkaidőről és a munka/magánélet egyensúlyáról.

Az Universum egyébként nem véletlenül végezte ezt a felmérést, az MBA-programok résztvevőinek véleménye ugyanis sokat nyom a latba az Egyesült Államokban, ami már a fizetéseken is meglátszik: pályakezdőként rögtön évi 90 ezer dolláros fizetéssel számolhatnak, ami öt év elteltével akár meg is duplázódhat.

BLR.com
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Ez kell a nagy-britanniai munkavállaláshoz 2021-től

Nagy-Britanniában meg akarják szüntetni a brit gazdaság függését az Európából érkező olcsó munkaerőtől. Teljes cikk

Mártírként említik a koronavírusban elhunyt egészségügyi dolgozókat Kínában

Eddig több mint háromezer egészségügyi dolgozó kapta el a koronavírust Kínában. Teljes cikk

Egyre súlyosabb a mozdonyvezetőhiány Németországban

Beteg-, és idősápolókat is előbb találnak Németországban, mint mozdonyvezetőket. Teljes cikk