Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

A Google keresések 22 ezerrel több munkakeresőt valószínűsítenek

A magyarországi álláskeresők létszáma 22-23 ezerrel ugrott meg az idén februárban januárhoz, és 24-25 ezerrel az előző év azonos időszakához képest - közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete (GVI) saját becslésére hivatkozva kedden az MTI-vel.

A GVI kiemeli, hogy ezzel folytatódott a 2011 november óta megfigyelhető növekvő tendencia az álláskeresők számában.

A januári több mint 648 ezer után februárban a GVI előrejelzése szerint mintegy 671 ezer álláskereső lehetett Magyarországon.

A vállalkozáskutató intézet a becslések során a Google Insights for Search (GIS) segítségével megfigyelt álláskeresési aktivitási adatokat és a korábbi regisztrált álláskeresők számát mutató adatokat használta fel.

Több modellben is kiszámolták az álláskeresők várható februári létszámát; a GIS adatainak felhasználásával 670-672 ezerre teszik számukat.

Az előrejelzéshez csatolt adatokból kiderül, hogy legutóbb 2011 januárjában és februárjában volt 671 ezer felett a regisztrált álláskeresők száma, de 2009 decembere és 2010 áprilisa között is minden hónapban meghaladta a 600 ezret.
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter