Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

A gyanú szerint az önkormányzati cég dolgozói lopták a fát

A gyanú szerint illegálisan termelt ki és adott el faanyagot az önkormányzati erdőkből a nyíregyházi városüzemeltetési társaság több alkalmazottja; az ügyben eddig négy dolgozót hallgatott ki gyanúsítottként a rendőrség.

Bocskai Péter, a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. igazgatója a nyomozás eredményeiről tartott keddi, helyi sajtótájékoztatón elmondta: a társaság június közepén belső ellenőrzést tartott, amelynek során jelentős mennyiségű fa hiányát észlelték. Ettől kezdve figyelték a faápolási és favágási munkálatok elvégzésével megbízott ötfős csoportot, majd illegális fakitermelés gyanújával augusztusban - ismeretlen tettes ellen - feljelentést tett a cég.

A nyomozás megállapította, hogy a társaság alkalmazottjai négy helyszínen vágtak ki fákat engedély nélkül - közölte Bocskai Péter. Az igazgató tájékoztatása szerint nem zárható ki az sem, hogy a csoport tagjai nemcsak az idén nyáron, hanem jóval korábban, már 2008-tól lopták a fát az önkormányzat tulajdonában lévő erdőkből.

Mint azt elmondta, az illegális fakivágások Nyíregyháza több pontját, így a belvárost is érintették. A legnagyobb kár valószínűleg a Múzeumfalu környékét érte; itt többségében akácot és tölgyfákat termeltek ki és loptak el.

Bocskai Péter hozzátette: az ellenőrzés során azt tűnt fel, hogy a telephelyre beszállított és a tárolt faanyag mennyisége jelentősen eltért attól, amit a szállítási jegyzőkönyvben és a menetlevélen feltüntettek.

Az igazgató közlése szerint az ügyben érintett alkalmazottakat ideiglenesen felfüggesztették a munkavégzés alól, de továbbra is a társaság alkalmazásban maradnak.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a rendőrség lopás megalapozott gyanújával indított nyomozást, az eljárás során öt embert állítottak elő. Közülük négyet gyanúsítottként hallgattak ki, ők az engedélyek nélkül kitermelt, mintegy 130 mázsa tűzifát a gyanú szerint magánszemélyeknek akarták eladni.

A nyomozók körülbelül 80 mázsát találtak meg és foglaltak le az ellopott faanyagból - tette hozzá a százados. Az eltulajdonított fa fajtáját és a kár nagyságát szakértők bevonásával vizsgálják.  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter