Megjelent: 4 éve

A haj mennyisége és a vezetés összefüggései

Számos abszurd vizsgálat is napvilágot látott az elmúlt években. Az egyik amerikai kutatás 363 nagy tőzsdei cég vezetőjének golfteljesítményét vetette össze és megállapította, évente legalább 22 alkalommal golfozó vezetők cégei kevesebb hasznot termelnek és a piaci értékük is kisebb. Ennek az a magyarázata, hogy aki sokat foglalkozik a hobbijával, kevésbé foglalkoztatja a saját cége sorsa.

Egy másik tanulmány a maratonfutás és a cégvezetés összefüggéseit taglalja ugyancsak a legnagyobb amerikai cégek vezetőinek körében. Megállapították, hogy a fittebb vezetők a szakmai életben is nagyobb terhelést bírnak. Ám a The Wall Street Journal által idézett kutatás ezt cáfolta.

Egy másik, a szingapúri-amerikai-brit együttműködésben készült tanulmány szerint nagyobb kockázatot vállalnak akorábban halálos tragédiát átélő vezetők.

Egy stockholmi kutatóintézetben öt évvel ezelőtt kalkulálták ki a magasság/kinevezés képletét. Eszerint a testmagasságnál minden tíz centiméter 2,2 százalékponttal növeli annak az esélyét, hogy valaki megszerez egy vezető pozíciót.

A Pennsylvania Egyetem a haj mennyisége és a vezetés összefüggéseit vizsgálva jutott arra, megéri fejet borotválni.

Két amerikai egyetem közös kutatócsoportja szerint a hangmagasság 22,1 hertzes mélyülése 440 millió dollárral értékesebb céget és 187 ezer dollárral magasabb éves fizetést jelez.

VS.hu
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter