Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

A húsipari dolgozók tiltakoznak a munkával szerzett jogok csorbítása ellen

A Húsipari Dolgozók Szakszervezete (HDSZ) tiltakozik a munkával szerzett jogok csorbítása ellen és támogat minden szervezetet, amely ez ellen fellép, így szolidáris a rendvédelmi szakszervezetekkel - tájékoztatta Kapuvári József, a HDSZ elnöke az MTI-t, a szakszervezet budapesti kongresszusának állásfoglalásáról.

A HDSZ MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a szakszervezet elfogadhatatlannak tartja, hogy a nyugellátással és a foglalkoztatással összefüggésben tapasztalható anomáliák, esetleges visszaélések megszüntetése során egyéni eljárások helyett a kormány egyes szakmai csoportokat, munkavállalói és nyugdíjas rétegeket megbélyegezzen, kollektíven büntessen és jogaiban megrövidítsen.

Ez azért is elfogadhatatlan, mert a munkával szerzett jogok elvétele, csorbítása hátrányosan érintheti egész nemzedékek szakmai orientációját, munkához való viszonyát - mutatott rá a szakszervezeti állásfoglalás.

A húsipari szakszervezet megítélése szerint a kormányzatnak nincs felhatalmazása arra, hogy a munka világában hosszú és nehéz küzdelmekben kialakított egyezségeket, a munkavállalók képviselőivel kötött megállapodásokat felrúgják, és erodálják a társadalombiztosítás intézményeibe vetett bizalmat, a szolidaritást.

A HDSZ is ott lesz a május 30-ára a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ) által kezdeményezett és a szakszervezetek által támogatott demonstráción - tartalmazza a közlemény.

  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Elfogynak a szabadságok, a szakszervezetek állami beavatkozásra várnak

A VDSZ szerint az államnak be kellene szállnia a bérek finanszírozásába, hogy megtartsák a munkahelyeket. Teljes cikk

A járvány ellenére már tervezik az újranyitást a fodrászok és a kozmetikusok

A szektor szereplői járulékmentességre és minimálbér-támogatásra várnak - írja a Világgazdaság. Teljes cikk

Koronavírusos a paksi atomerőmű egyik dolgozója

Az erőműben a járvány megjelenése óta a műszakváltás folyamatát is megszigorították. Teljes cikk