Megjelent: 10 éve

A legjobb 30 cég listája pályakezdőknek

Számos felmérés létezik arról, hogy melyek a legjobb egyetemek, főiskolák ma Magyarországon. Arról azonban keveset tudunk, hogy melyek azok a vállalatok, intézmények, amelyek a leginkább támogatják a tehetséges, frissdiplomások karrierjét. A Figyelő és a Hewitt összeállította a legjobb 30 cég listáját.

Neves felsőoktatási intézményben szerzett diploma, több nyelvvizsga, jó szakmai gyakorlat, külföldi tapasztalat - legtöbbször ezeket hallja az ember, ha arról van szó, hogy mi kell ahhoz, hogy sikeresen elinduljon friss diplomájával az életben.

Arról azonban keveset esik szó, hova milyen céghez, vállalathoz érdemes jelentkezni ilyen kompetenciákkal, holott nem mindegy hogy a munkáltató mennyire hajlandó támogatni frissen végzett alkalmazottait. A Figyelő és a Hewitt ezért arra vállalkozott, hogy készítenek egy átfogó felmérést arról, hogy melyek azok a munkáltatók, ahol érdemes pályakezdőként elindulni.

A Figyelő-Hewitt KarrierStart TOP 30 felmérése egyedülálló módon mintegy 36.000 válaszadó véleményét tükrözi: a kutatásból kiderül, hogy a pályakezdők szerint mely iparágak, szakmák, cégek a legnépszerűbbek, és szerintük mik az erősségei és gyengeségei a vállalatoknak. A KarrierStart TOP 30 ezáltal azt is vizsgálta, hogy mennyire hatékonyak a cégek brand-építési erőfeszítései. A felmérésben való részvétel mellett döntő cégek HR munkatársainak megkérdezésével a Figyelő és a Hewitt feltérképezte, hogy az adott vállalatok mit kínálnak a hozzájuk csatlakozó pályakezdőknek - kiválasztási folyamat, kompenzáció fejlődési és előrelépési lehetőségek tekintetében.

A Figyelő-Hewitt KarrierStart TOP 30 listát a készítők a Figyelő március 25-én megjelenő számában, egy külön 32 oldalas kiadványban teszik közzé. A kiadvány a pályakezdők számára legjobb munkahelyeken kívül tartalmazza majd azt is, hogy az álláskeresők körében melyek a közkedvelt iparágak, illetve hol könnyebb, hol nehezebb az érvényesülés; melyik diploma éri a legtöbbet; a pályakezdők fizetési elvárásait; az önmenedzselés mikéntjeit, fontosságát és még sok más olyan fontos információt, mely mind a pályakezdők, mind a cégek szempontjából hasznos lehet.

A Figyelő-Hewitt által vizsgált 10 iparág:

1. autóipar és autóipari beszállítók
2. telekommunikáció
3. élelmiszer- dohány-, FMCG
4. üzleti tanácsadás, könyvvitel, audit
5. pénzügy
6. kis- és nagykereskedelem
7. villamos energia és gázszolgáltatás
8. IT/telekommunikáció (gyártás, fejlesztés, kereskedelem)
9. olaj, üzemanyag kereskedelem
10. szolgáltató központok
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Országos Vérellátó Szolgálat: Nem tiltjuk a szájmaszk használatát a dolgozóknak

Az Országos Vérellátó Szolgálat közleménye szerint nem tiltották dolgozóiknak a maszk használatát. Teljes cikk

NAV: Erre kell figyelnie annak, aki fizetés nélküli szabadságon van

Közleményt adott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a fizetés nélküli szabadságon lévő dolgozók számára. Teljes cikk

Így alkalmazkodnak a járvány okozta helyzethez a magyar vállalkozók

Van olyan gyár, ahol a leállás mellett döntöttek, a Pásztói piacon csak 65 éven aluliak árusíthatnak. Teljes cikk