Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 13 éve

A Malév-dolgozók gyorsan lezárnák a privatizációt

A Malév munkavállalóit képviselő hat szakszervezet pozitívan áll a magyar nemzeti légitársaság privatizációjához, és nem kívánja igénybe venni a törvény által meghatározott 15 napon túl biztosított további hét napos konzultációs időszakot a privatizációs szervezettel történő egyeztetésre - mondta Hortobágyi Ferenc, a Magyar Polgári Légiszállítási Szövetség (MAPLÉSZ) ügyvivője az MTI-nek.

Oravecz Péter az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. kommunikációs igazgatója azt mondta: mivel a héten nem lesz igazgatósági ülés, legkorábban csak a jövő héten kerülhet napirendre a Malév privatizációs szerződése.

A Malév hat szakszervezete közül ötöt tömörítő MAPLÉSZ ügyvivője közölte: a hat szakszervezetnek lehetősége van kijelölni egy személyt, aki betekinthet a privatizációs szerződésbe, bár az egyeztetések a szerződés munkavállalókat érintő részleteiről folyik. Az ügyvivő hozzátette, a dolgozók érdekeltek a Malév privatizációjában, és nem szeretnék akadályozni annak lezárását.

Mint ismert, a Malév privatizációs pályázatát a Borisz Abramovics orosz üzletember érdekeltségébe tartozó AirBridge Zrt. nyerte.
Follow hrportal_hu on Twitter