Megjelent: 13 éve

A minőségi felnőttképzés érdekeit képviselik

Az államilag elismert intézmények érdekeinek képviseletében létrejött az Akkreditált Felnőttképzési Intézmények Országos Egyesülete, melynek célja, hogy növelje az államilag elismert intézmények ismertségét, presztízsét, és elősegítse az akkreditált felnőttképzési intézmények indulását belföldi és uniós pályázatokon.

Több ezer felnőttképző intézmény kínálatából válogathat ma az, aki szeretné tudását továbbfejleszteni. Minőségi oktatást találni azonban már közel sem ilyen egyszerű, hiszen a képzések indításától tartalmi, minőségi okok miatt intézményt eltiltani nem lehet. Az állami akkreditáció pedig nem feltétele a felnőttképzési tevékenység megkezdésének és folytatásának, pedig ez biztosítja az ellenőrizhetőséget, átláthatóságot, a hallgatók fogyasztóvédelmét, egyszóval a minőséget. Ez a helyzet indokolttá tette, hogy az államilag elismert intézmények érdekeinek képviseletében egyesület jöjjön létre.

Az újonnan alapított Akkreditált Felnőttképzési Intézmények Országos Egyesülete (AFIOE) célul tűzte ki, hogy növelje az államilag elismert intézmények ismertségét, presztízsét. Emellett elősegíti az akkreditált felnőttképzési intézmények belföldi és uniós pályázatokon való indulását.

Az egyesület fontosnak tartja a képzést keresők tájékoztatását is arról, hogyan ismerhetik fel a minőséget. Az újságok hirdetéseiben látható, hogy minden ajánlatban legalább egy számsornak kell szerepelnie. Az egyik azt jelzi, hogy az adott képző intézmény felnőttképzést folytathat. Ha ez nincs így, akkor illegálisan működik. Ha van egy másik számsor is, akkor az a program vagy az intézmény akkreditációját jelöli, amely nem kötelező, de ez jelentheti a legnagyobb garanciát a minőségre - teszi hozzá.

Az egyesület tevékenységéről, és a felnőttképzési intézmények kínálatáról további információ a www.kepzeslista.hu oldalon kapható.


edupress.hu

  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter