Megjelent: 5 éve

A multitasking annyira csökkenti az IQ-t, mint egy füves cigi

Egy időben óriási népszerűségnek örvendett a multitasking: aki képes volt egyszerre több fontos projekt szálait a kezében tartani, biztosra vehette, hogy a munkahelye hímes tojásként vigyáz rá. Azonban mára jobban megvizsgálták ezt a tartalomfogyasztási és munkavégzési formát és több egyetemi kutatás alapján rájöttek, hogy komoly hátulütői lehetnek, ha folyamatosan multitaskolunk.

Csökkenti az IQ-t

A Londoni Egyetem Pszichiátriai Intézetének kutatói kognitív feladatokat adtak egy felmérés során a Hewlett Packard 1100 dolgozójának. Azoknál, akik digitális eszközökkel több feladatot próbáltak meg megoldani egyszerre, nagyobb visszaesést állapítottak meg az IQ-ra nézve, mintha elszívtak volna egy füves cigit, vagy egész éjjel ébren lettek volna. Az átlagosan 15 pontos csökkenés azt eredményezte, hogy ezek a résztvevők egy nyolc éves gyerek szintjén oldották meg a feladatokat.

Lassítja a gondolkodást

Akik vallják, hogy jobban teljesítenek multitaskinggal, valójában a leglassabban végzik el a feladataikat - állítják a Stanfordon. A felmérés szerint ők azok, akik nem tudják rendszerezni a gondolataikat, kiszűrni a szükségtelen információt, és lassabban váltanak a feladatok között is.

Agykárosodást okozhat

A Sussex-i Egyetemen arra voltak kíváncsiak, milyen hatással van az agyműködésre a multitasking. Az eredmény ijesztő: csökkent a szürkeállomány sűrűsége a figyelemért felelős elülső cinguláris kéregben, amikor például mobiltelefont és televíziót használtak felváltva az emberek. Bár ez még nem jelenti az agy károsodását, mindenképp érdemes tudni, hogy a multitasking formálja az agyműködést, nem feltétlen a pozitív irányba.

Akkor mi legyen?

Felejtsük el a multitasking mítoszát és térjünk vissza a természetes agyműködésünkhöz: éljen soká a singletasking! Egyszerre egy dologgal foglalkozzunk, viszont arra szánjuk a teljes figyelmünket a következők segítségével:

Húzzunk falakat

Tegyük a telefont Repülőgép módba, és tiltsuk le a neten a közösségi oldalakat! Nagyon nehéz megtartani a koncentrációnkat, ha folyamatosan érkezik egy-egy új inger, így manuálisan kell tennünk azért, hogy lehalkítsuk a médiazajt.

Szabjunk időt a feladatoknak

Nem lehet egész nap emaileket és értesítéseket csekkolni. Mindenre el kell különítenünk egy kis időt, amikor foglalkozhatunk velük, de azon kívül ne hagyjuk, hogy belemásszanak a dolgainkba. Nézzük meg például az emailjeinket reggel, ebéd előtt, és a munkaidő végén. Így sem maradunk le semmiről, és még hatékonyak is maradhatunk.

Halkítsuk le a gondolatainkat

Persze akkor szárnyal leginkább az elménk, amikor egy dologra kellene koncentrálnunk. Nagyon sok gyakorlás kell ahhoz, hogy tudjuk irányítani a gondolataink folyamát, ezért érdemes a reggelt egy rövid meditációval kezdeni. Ha nap közben újabb és újabb gondolatok érkeznek, semmi probléma: írjuk le őket, hagyjuk, hogy “kiszabaduljanak”. De csak később, a feladatok elvégzése után foglalkozzunk velük.

  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Fókuszban a megélhetési juttatások! A koronavírus-járvány a vállalatoknál talán a HR-es szakembereknek adta a legtöbb megoldandó feladatot. Olyan nehézségekkel kellett szembenézniük, amelyek korábban elképzelhetetlenek voltak. Nem maradt ki a kihívások sorából a dolgozói juttatások témája sem: a tapasztalat azt mutatta, hogy a pandémiás időszak alatt a cégek jelentős része nem tudta kiadni a juttatásokat a korábban megszokottak szerint. Egy gyorsan változó, bizonytalan piaci és jogi környezet komoly rugalmasságot igényelt és igényel a mai napig a munkáltatók részéről. A cégek számára elengedhetetlenné vált, hogy újragondolják korábban alkalmazott, bevált megoldásaikat, és olyan rendszert hozzanak létre, amelyet – az igények igen dinamikus, folyamatos változása okán – a későbbiekben is viszonylag könnyen tudnak alakítani, módosítani. Részletek Jegyek
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter