Megjelent: 6 éve

A naplóírás a kulcs a sikerhez

Ha a munkanapja végén leírja, mi történt önnel aznap, és kiemeli a pozitív eseményeket, sokkal jobb teljesítményt nyújthat – számol be a Harvard Business School javaslatáról a HVG Online.

A Harvard Business School egyik tanulmánya szerint ha a munkanap végén 15 percet azzal töltünk, hogy leírjuk az aznap velünk történteket, és kiemeljük a jó történéseket, akkor jobb teljesítményt tudunk elérni, mint ha nem foglalkoznánk ezzel.

A kutatás során két csoport alkottak: az egyik tagjai tíz napon keresztül vezettek naplót, a másik résztvevői pedig nem. A kutatók azt találták, hogy akik leírták, hogy mi történt velük aznap, mit csináltak jól, ott nagyobb volt az önreflexió is, rendszerezni tudták azokat a pontokat, ahol javulni lehet. A naplózós csoport 23 százalékkal jobb teljesítményre volt képes a munkahelyen, mint az a csoport, melynek nem kellett foglalkoznia rendszeres jegyzeteléssel.

HVG Online
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter