Megjelent: 9 éve

A németek is bevezetnék a déli sziesztát

A német munkaadók szervezetei is úgy vélik, érdemes lenne Németországban is bevezetni a déli szieszta intézményét. Jót tenne egy kis szundikálás a munkaidő felénél. Azt remélik, ezzel lényegesen javíthatnának a túlterhelés miatt panaszkodó dolgozók, főleg az irodai alkalmazottak teljesítményén - írja a Népszava.

images

Mario Ohoven, a német középvállalkozások szövetségének elnöke egyenesen azt állítja, hogy a szieszta előnyét minden bölcs munkaadó már régen felismerte. A német szakszervezetek és a munkavállalók szövetségei is úgy látják, hogy a munkaadók nyitott kapukat döngetnek, hiszen a rövid délutáni alvásszünet már terjed az Egyesült Államokban, Japánban, de még a szomszédos Ausztriában is jó ideje bevett szokásnak számít számos helyen.

Az ötletet természetesen azonnal felkarolták a betegpénztárak is, amelyek szerint a munka derekán, az úgynevezett "leveskóma" idején fellépő fáradság jelentkezésekor nagyon jót tehet egy félórás séta a friss levegőn (hol?) vagy egy negyedórás szunyókálás, ami jelentősen csökkenti a szívinfarktus veszélyét.

Népszava
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Ez kell a nagy-britanniai munkavállaláshoz 2021-től

Nagy-Britanniában meg akarják szüntetni a brit gazdaság függését az Európából érkező olcsó munkaerőtől. Teljes cikk

Mártírként említik a koronavírusban elhunyt egészségügyi dolgozókat Kínában

Eddig több mint háromezer egészségügyi dolgozó kapta el a koronavírust Kínában. Teljes cikk

Egyre súlyosabb a mozdonyvezetőhiány Németországban

Beteg-, és idősápolókat is előbb találnak Németországban, mint mozdonyvezetőket. Teljes cikk