Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

A pályakezdők minősége nem mindig felel meg a piaci elvárásoknak

Annak ellenére, hogy a magyarországi felsőoktatás évről-évre igen nagyszámú pályakezdővel árasztja el a munkaerőpiacot, az oktatás minősége nem minden esetben találkozik az üzleti élet elvárásaival - derül ki a könyvvizsgáló és tanácsadó PricewaterhouseCoopers pénteki közleményéből.

A közlemény szerint kooperáció szükséges a közös szolgáltató központok között, annak érdekében, hogy koordináltan tudják befolyásolni a rendelkezésre álló munkavállalók és pályakezdők felkészültségét - akár közösen tréningprogramok keretében is.

A szolgáltató központok fókuszában elsősorban a pénzügyi, informatikai, illetve HR diplomával rendelkező, több nyelven beszélő, netán külföldi tapasztalattal rendelkező fiatalok állnak, akikért kiélezett harc folyik a piaci szereplők között.

Az előrejelzések szerint a következő időszakban változik a munkavállalók megszerzésére és megtartására irányuló akciók volumene és jellege, a munkáltatók továbbá rákényszerülnek innovatívabb HR technikák alkalmazására is.

A közlemény szerint Magyarországon jelenleg 50-60 közös szolgáltató központ működik. Ezek jellemzően Budapesten és néhány megyeszékhelyen vannak jelen.
Follow hrportal_hu on Twitter