kapubanner for mobile
Megjelent: 5 éve

A problémamegoldó képesség fejlesztése gyermekkorban

A gyerekkor a játék ideje, de persze közben tanul is a gyermek. Számtalan képesség ilyenkor alakul ki, és minél idősebbé válik a gyerkőc, annál több mindent fog tudni. A problémamegoldó képesség is fejleszthető játékok segítségével.

gyermekjáték nyuszi

A fejlesztőjátékok hatása

A szülők igyekeznek minél többféle játékot beszerezni gyermekük számára, hiszen jól tudják, hogy minden játékszernek van fejlesztő hatása. Van, amelyikkel a mozgáskoordináció, van, amelyikkel a finommotorika fejleszthető. A Compaya kínálatában kapható kártyák, kirakók, társasok és építőjátékok pedig többek között a problémamegoldó képesség fejlesztését célozzák.

Az, hogy ki hogyan oldja meg a problémákat felnőtt korban, az a gyermekkor idején dől el. Van, aki azonnal képes cselekedni, gyorsan reagál. Van, akinek több idő kell a helyes döntéshez, szereti végiggondolni a lehetséges megoldásokat. Ez habitustól, személyiségtől is függ.

Persze az is előfordulhat, hogy egy problémának többféle megoldása is lehetséges: erre a látásmódra a társasjátékok is megtaníthatják a gyermekeket. Érdemes tehát minél többször leülni közösen játszani, a Compaya webáruházban elég széles a kínálat, így lehet választani a gyerekek életkorának megfelelő társast.

Társasjáték egy személyre

Vannak különleges társasjátékok is, amelyekkel egyedül is lehet játszani: ilyenek a SmartGames játékai. Ezek főleg a logikai képességet, a kreativitást, a figyelmet és a problémamegoldó képességet fejlesztik.

A gyártó többféle témában is készített egyszemélyes játékokat, kicsik és nagyok egyaránt találnak kedvükre valót. Mindegyikben több szint is van, így a nagyon egyszerűtől az elképesztően bonyolultig sorakoznak a feladványok. Van, amelyik a felnőttek számára is kihívást jelent.

A kisebb gyerekekkel érdemes leülni és közösen gondolkodni, vajon mi a megfejtés. Nagyobbak már önállóan is tudnak játszani a SmartGames játékokkal: akár kirándulásra is magukkal vihetik, hiszen csak kis helyet foglal.

A dobozban benne van minden alkatrész, ami kell az adott játékhoz, emellett részletes útmutató is, melyet a Compaya munkatársai készítettek el. Ebben a megoldások is elolvashatók, ha egy rejtvény túl bonyolult lenne.

Mesés játékok a SmartGames-től

Kimondottan az óvodás korosztály számára készültek a mesei témákat feldolgozó SmartGames társasjátékok. Ezeket a logikai fejtörőket biztosan szívesen veszik elő azok a gyerekek is, akik nem szeretik a matematikai feladványokat, hiszen itt a kedvenc mesehőseikkel találkozhatnak. Piroska és a farkas, A három kismalac, Hófehérke és a hét törpe: ezek a SmartGames játékok a legnépszerűbbek a 4 éven felüliek körében.

A feladat nem egyszerű: a Piroska és a farkas játékban például meg kell építeni az utat a nagymama házáig. Vajon hogyan kerülheti el a hős a farkast? A doboz tartalmaz 48 különböző nehézségű feladványt, továbbá egy családi képeskönyvet az eredeti mesével és egy modern feldolgozással.

A SmartGames játékaival valóban fejleszthető a problémamegoldó képesség. Aki nem hiszi, járjon utána!

  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.14Mesterséges intelligencia használata a marketing munkában Képzésünk célja, hogy bemutassuk 2024-ben mi mindenre képes a mesterséges intelligencia, használata mennyire meg tudja könnyíteni a marketing szakemberek - vagy erre a pályára készülők - munkáját. A képzés során a résztvevő megtanulja, hogy milyen kiaknázatlan lehetőségek rejlenek a mesterséges intelligenciában. Ezen túl megtanulja, hogy a különböző AI eszközöket milyen stratégiai kombinációban érdemes használni a lehető legnagyobb hatékonyság elérése érdekében. info button Részletek ticket button Jegyek