Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

A szekszárdi polgármester tagadja a trafikmutyit

Nem történt törvénytelenség a trafikpályázatokkal kapcsolatban Szekszárdon, a város közgyűlésének Fidesz-frakciója nem frakcióülésen, hanem egy "nem formális egyeztetésen" beszélt a helyi pályázókról - mondta a tolnai megyeszékhely polgármestere pénteken Szekszárdon, sajtótájékoztatón.

Horváth István (Fidesz-KDNP) hangoztatta: nem is történhetett törvénytelenség, hiszen pályázatokat a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. írta ki, és döntött róluk a kiírásnak megfelelően.

Nem volt ráhatásunk a döntésre - tette hozzá.

"Mint polgármesternek, az a dolgom, hogy legyek tájékozott a városban történő ügyekről. Voltak megkeresések, hogy segítsünk a pályázóknak. Mások is megkeresnek minket egyesületek, civil szervezetek. Van ahol tudunk segíteni, van ahol nem" - fogalmazott.

Mint mondta, "direkt és indirekt információik" voltak a trafikpályázatokkal kapcsolatban, és - szavai szerint - helyes, ha egy városvezetés ezeket összegyűjti, és beszél róla.

A hvg.hu csütörtöki cikkében egy birtokába jutott hangfelvétel alapján számolt be a valószínűleg március végén tartott egyeztetésről, ami az írás szerint úgy zajlott, ahogy Hadházy Ákos szekszárdi fideszes képviselő arról április 30-án a portálnak adott interjúban beszámolt.

A hvg.hu szerint az egyeztetésen egyenként végigvették, ki ismeri a dohányboltra pályázókat. A cikk szerint a polgármester többek közt azt mondta, hogy az a lényeg, "ne a szocik győzzenek". "Az a lényeg, elkötelezett jobboldalinak kell lenni" - idézi a portál a városvezetőt.

Az MTI kérdésére, miszerint hitelesnek tartja-e a hangfelvétel közlését, Horváth István azt válaszolta, alapvetően igen. Hozzátette azt is, hogy mint közszereplőnek nincs kifogása az ellen, hogy hangfelvétel készüljön akár egy frakcióülésről, vagy akár egy ilyen beszélgetésről is. Az elhangzottakban nem volt vállalhatatlan információ - jegyezte meg.

Horváth István csúsztatásnak nevezte, hogy lett volna pályázói lista. Megismételte: "megkeresések, információk" vannak; az a beszélgetés, amire utalt a cikk, nem szólt másról, mint 5-6 olyan pályázóról, aki megkeresett minket - mondta.

A polgármester kifejtette azt is, hogy a szocialista vállalkozásokról nincs jó véleménye, amit azzal magyarázott, hogy a korábbi, szocialista vezetéstől hét éve "működésképtelen állapotban" vették át a várost.

Megtartom magamnak a jogot, hogy a polgári értékrendű vállalkozásokban jobban bízzak - mondta.

A húga és egy szekszárdi közgyűlési tag nyertes trafikpályázatával kapcsolatos újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy nem tilthatja meg a családtagjainak, hogy egy harmadik szervezet pályázatán induljanak - mondta.
  • 2023.05.31Jövő Vezetője Díj - nevezés Keressük a Jövő vezetőit, segíts megtalálni őket! A közép- és felsővezetők elismerését célzó ‘Jövő vezetője’ díj idén is kiosztásra kerül. Nevezd a vezetődet! Részletek Jegyek
  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
További cikkek
Dolgozóinak 90 százalékát elbocsátja egy zalai vállalat

Egyelőre nem tudni, hogy mi áll a leépítés hátterében. Teljes cikk

Többlet béremelést kaphatnak a pedagógusok a legleszakadottabb térségekben

2024-ben 126 milliárd forinttal több lesz a költségvetésben tanárbérre, mint idén. Teljes cikk

Czomba Sándor: csak szigorú feltételekkel jöhet Magyarországra vendégmunkás

Jelenleg 15 ország van azon a listán, ahonnan könnyített eljárással jöhetnek Magyarországra dolgozni a vendégmunkások. Teljes cikk