Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

A szekszárdi polgármester tagadja a trafikmutyit

Nem történt törvénytelenség a trafikpályázatokkal kapcsolatban Szekszárdon, a város közgyűlésének Fidesz-frakciója nem frakcióülésen, hanem egy "nem formális egyeztetésen" beszélt a helyi pályázókról - mondta a tolnai megyeszékhely polgármestere pénteken Szekszárdon, sajtótájékoztatón.

Horváth István (Fidesz-KDNP) hangoztatta: nem is történhetett törvénytelenség, hiszen pályázatokat a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. írta ki, és döntött róluk a kiírásnak megfelelően.

Nem volt ráhatásunk a döntésre - tette hozzá.

"Mint polgármesternek, az a dolgom, hogy legyek tájékozott a városban történő ügyekről. Voltak megkeresések, hogy segítsünk a pályázóknak. Mások is megkeresnek minket egyesületek, civil szervezetek. Van ahol tudunk segíteni, van ahol nem" - fogalmazott.

Mint mondta, "direkt és indirekt információik" voltak a trafikpályázatokkal kapcsolatban, és - szavai szerint - helyes, ha egy városvezetés ezeket összegyűjti, és beszél róla.

A hvg.hu csütörtöki cikkében egy birtokába jutott hangfelvétel alapján számolt be a valószínűleg március végén tartott egyeztetésről, ami az írás szerint úgy zajlott, ahogy Hadházy Ákos szekszárdi fideszes képviselő arról április 30-án a portálnak adott interjúban beszámolt.

A hvg.hu szerint az egyeztetésen egyenként végigvették, ki ismeri a dohányboltra pályázókat. A cikk szerint a polgármester többek közt azt mondta, hogy az a lényeg, "ne a szocik győzzenek". "Az a lényeg, elkötelezett jobboldalinak kell lenni" - idézi a portál a városvezetőt.

Az MTI kérdésére, miszerint hitelesnek tartja-e a hangfelvétel közlését, Horváth István azt válaszolta, alapvetően igen. Hozzátette azt is, hogy mint közszereplőnek nincs kifogása az ellen, hogy hangfelvétel készüljön akár egy frakcióülésről, vagy akár egy ilyen beszélgetésről is. Az elhangzottakban nem volt vállalhatatlan információ - jegyezte meg.

Horváth István csúsztatásnak nevezte, hogy lett volna pályázói lista. Megismételte: "megkeresések, információk" vannak; az a beszélgetés, amire utalt a cikk, nem szólt másról, mint 5-6 olyan pályázóról, aki megkeresett minket - mondta.

A polgármester kifejtette azt is, hogy a szocialista vállalkozásokról nincs jó véleménye, amit azzal magyarázott, hogy a korábbi, szocialista vezetéstől hét éve "működésképtelen állapotban" vették át a várost.

Megtartom magamnak a jogot, hogy a polgári értékrendű vállalkozásokban jobban bízzak - mondta.

A húga és egy szekszárdi közgyűlési tag nyertes trafikpályázatával kapcsolatos újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy nem tilthatja meg a családtagjainak, hogy egy harmadik szervezet pályázatán induljanak - mondta.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter