Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

A tűzoltók elégedettek a pénteki tüntetéssel - ma egyeztetnek Pintérrel

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) elnöke elégedett a pénteki demonstrációval, és várja a hétfőre tervezett egyeztetetést Pintér Sándor belügyminiszterrel.

A szakszervezeti vezetőnek az MTI-hez szombaton eljuttatott közleménye szerint mindenben jogszerű és a tervezettnek megfelelő volt a pénteki tüntetés, és hozzávetőleg mintegy tízezren jelentek meg a Kossuth téren.

"Örömmel tapasztaltuk, hogy Pintér Sándor személyesen állt ki elénk, és várjuk a hétfő reggel 8 órára ígért szakszervezeti egyeztetést" - áll a közleményben, mely szerint megnyugvással konstatálták a tárcavezető arra vonatkozó szavait, hogy a korábban már többször megígért, de ki nem fizetett 2004-2007 közötti túlórapénzeket végre rendezni akarja a kormány. A Legfelsőbb Bíróság ezt már egy 2009-es ítéletben jogosnak ítélte - emlékeztetett a HTFSZ elnöke.

"A tárgyaláson kompromisszumkészek leszünk, de nem tekintjük tárgyalási alapnak az ötévnyi korkedvezményes nyugdíjunkat" - olvasható Árok Kornél közleményében. A szakszervezeti vezető kitért arra is: a demonstrációval kapcsolatos híradásokban kiemelt helyet kapott, hogy egy tüntetők közé keveredett ember izraeli zászlóhoz hasonlító textíliát égetett el. Minden tűzoltó elhatárolódik az esettől, amelynek semmi köze a szakmai eseményhez - hangsúlyozta az érdekvédő.

"Nincsenek olyan információink, hogy bárki tudott volna egy ilyen tervezett cselekedetről, ellenkező esetben mindent megtettünk volna annak megakadályozására. A tűzoltószakma jövőjét érintő kérdésekhez semmi köze az ilyen hatáskeltő, izgató aktusoknak, amelyek megtévesztők és negatív színben tüntetik fel a családjukért, munkájukért demonstráló tűzoltókat és ügyüket" - fogalmazott közleményében Árok Kornél.

Az áprilisban megkezdett demonstrációsorozattal a rendvédelmi dolgozók kiszámítható, tisztes megélhetést biztosító életpályát követelnek, és azt szeretnék elérni, hogy a hivatásos állományúak változatlan feltételek mellett vonulhassanak nyugdíjba. Emellett jobb munkakörülményeket, korszerű védő- és munkaeszközöket kérnek.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Idén is keresik a felelősségteljes munkáltatókat

A pályázatra szeptember 30-ig lehet jelentkezni. Teljes cikk

Akár Brüsszel engedélye nélkül is megemeli a postások bérét a magyar kormány

Mindenképp megkapják a béremelést a postai dolgozók. Több mint 14 ezer munkavállaló részesülhet legalább 10 százalékos bérfejlesztésben. Teljes cikk

Kaotikus állapotra panaszkodik, petíciót indított a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete

A VPDSZ elnöke kilenc pontban fogalmazta meg a szakszervezet követeléseit. Teljes cikk