Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

A válság ellenére is kapnak prémiumot a bankvezetők?

A gazdasági válság kirobbanása óta a bankvezetőknek kifizetett jutalmakról, prémiumról kérdezi ismét a Magyar Bankszövetséget Török Zsolt szocialista országgyűlési képviselő.

A kormánypárti politikus szerdai, a bankszövetség budapesti székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta, sajtóhírekben felmerült, hogy az egyoldalú banki szerződésmódosítások indokaként a bankok megjelölték a pénzintézet vezetőjének bónuszát is. Mint mondta, reméli, hogy téves információról van szó, ezért most azt kérdezi, igaz-e, hogy szerepel-e az egyoldalú banki szerződésmódosítások között ez az indok.

Emlékeztetett arra, hogy a múlt héten csütörtökön levélben kérdezte Felcsuti Pétertől, a Magyar Bankszövetség elnökétől, a gazdasági válság kirobbanása óta a bankvezetők milyen prémiumokat, jutalmakat és bónuszokat vettek fel. Hozzátette: kérdéseire azóta sem érkezett válasz, közben pedig olyan hírek kerültek nyilvánosságra, hogy egyes bankok jelentős, 10-15 százalékos létszámleépítést terveznek.

Szavai szerint úgy tűnik, a bankvezetők prémiuma, jutalma és a banki profit mintha szent lenne, és mindenki más, az adófizetők, a banki ügyfelek, a banki dolgozók viseljék a válság okozta terheket.

Török Zsolt kérdésre válaszolva kitért arra, hogy ha augusztus elsejétől valóban egyszerre több bank is megemeli a számlavezetés díját, akkor a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH) kell vizsgálatot folytatnia kartellgyanú és erőfölénnyel visszaélés miatt.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter