Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

Adminisztratív okok miatt késtek a fizetések

Adminisztratív okok miatt nem kapta meg időben juttatását az egészségügyi dolgozók egy része, hétfőn ugyanakkor mindenkinek elutalták a fizetését - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK).

images

A Népszabadság hétfői számában írt arról, hogy több tízezer egészségügyi dolgozó - főként a részmunkaidőben, szerződéssel, nyugdíj mellett foglalkoztatott ápolók, mentő szakdolgozók - nem kapott időben bért.

Az ÁEEK közleményében azt írta: sajnálattal értesültek arról, hogy az egészségügyi intézményekben részmunkaidőben és félállásban dolgozó munkatársak egy része késedelemmel kapta meg a juttatását. Ennek viszont - mint kiemelték - nem pénzügyi, hanem adminisztratív oka volt. A Magyar Államkincstár (MÁK) központosított illetmény-számfejtő rendszerre váltott és az informatikai átállás miatt a rendszer átmenetileg - november 5. és 16. között - nem működött.

Ugyanakkor kiemelték: "erről, és ennek következményéről a kifizetések esetlegesen várható késedelméről azonban az intézmények főigazgatói levélben, előre értesítették az érintett munkatársakat".

A központ közleményében kitért arra is, hogy a "sajtóban megjelent hírrel ellentétben a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben az összes munkatárs időben megkapta az őt megillető járandóságát". A Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ pedig hétfőn minden szerződéssel foglalkoztatott dolgozójának elutalta a fizetését - tették hozzá.

Az ÁEEK megjegyezte: a MÁK-ban az új rendszerre való átállás egyszeri alkalom volt, így bíznak abban, hogy "emiatt a későbbiekben nem fordul elő hasonló adminisztratív fennakadás".
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Munka nélkül maradt halászok demonstráltak a Miniszterelnökség épületénél

Az egyik halász azt mondta, négy éve nincs munkája. A demonstrálók kompenzációt szeretnének. Teljes cikk

Koronavírusos a Suzuki-gyár két dolgozója

A fertőzött dolgozóval kapcsolatba kerülő kollégák házi karanténba kerültek- közölte a cég. Teljes cikk

Kevés dolgozó választja az egészségügyi cafetériát

A szakértő szerint a magyar embereknek még mindig rossz az öngondoskodási hajlandósága. Teljes cikk