Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Alacsony a munkamorál az amerikai cégek negyedénél

Az amerikai cégek csaknem negyede szerint alacsony dolgozóik munkamorálja - derül ki egy internetes munkaközvetítő oldal számára készült felmérésből.

A munkáltatók és a foglalkoztatottak megkérdezésével készült kutatás szerint ötből két dolgozónak gondot jelentett tavaly, hogy motivált maradjon a munkahelyén, negyedük pedig nem érez lojalitást cége iránt.

Arra a kérdésre, hogy mi állhat a jelenség mögött, öt foglalkoztatottból kettő a sok stresszt, felük pedig a munka mennyiségének növekedését említette.

"Az alacsony munkamorál a válság szerencsétlen mellékhatása" - véli Jason Ferrara, a CareerBuilder online munkaközvetítő oldal marketing alelnöke.

A CareerBuilder számára készült, kedden nyilvánosságra hozott felmérésben a dolgozók csaknem 40 százaléka azt állította, hogy munkahelyükön vannak kivételezett részlegek, és negyedük gondolta úgy, hogy az a részleg, ahol ők dolgoznak, nem fontos a felső vezetés számára.

Az internetes oldal tavalyi felmérése hasonló eredményt mutatott a lojalitás szempontjából, a munkamorál kérdése azonban a CareerBuilder korábbi kutatásaiban nem szerepelt.

Az idei felmérést augusztus 20. és szeptember 9. között készítette a Harris Interactive 2924 munkaadó és 4285 teljes munkaidőben dolgozó foglalkoztatott megkérdezésével.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter