kapubanner for mobile
Megjelent: 17 éve

Állami mankó a pékeknek

Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter kormányzati segítséget ígért a magyar pékeknek amiatt, hogy a szélsőséges időjárás következtében rendkívüli módon megemelkedett az alapanyagár számukra.

A Pékek és Cukrászok Világszövetsége, valamint az Európai Pékszövetség Budapesten hétfőn tartott fórumán a miniszter reményét fejezte ki, hogy az Európai Unió sem hagyja magukra a szakma képviselőit.

Gráf József hangoztatta: az energia mellett a közeljövőben az élelmiszer és a víz is stratégiai árucikké válik. Utalt arra: emiatt Magyarország az elkövetkező 10 évben 30 százalékkal növelni tervezi élelmiszertermelését.

A miniszter úgy vélte, hogy az idei szélsőséges időjárás miatti katasztrofális mezőgazdasági évben a kormány nem hagyhatja magára a pékeket, biztosítania kell a szakma túlélésének feltételeit. Ennek részleteit azonban bővebben nem fejtette ki.

A Pékek és Cukrászok Világszövetségének, illetve európai szervezetének több mint félszáz megbízottja tanácskozik két napon át Magyarországon a szakma aktuális kérdésekről.

Dráguló alapanyagok

A rendezvényen elhangzott: a liszt, mint a kenyér alapanyaga az idén rendkívül drága, mert világszerte rossz volt a termés, nem csak hazánkban, de a környező országokban is. Gráf József újságíróknak ezzel kapcsolatban elmondta: a kenyér előállítási árában egyharmad a búza ára, egyharmad az energiaköltség, egyharmadát pedig a járulékos költségek - például a munkabér - teszik ki. A miniszter szerint a kenyér árának drasztikus emelkedését a költségek csökkentésével lehetne ellensúlyozni.

A fórum keretében Magyarországot felvették az Európai Pékszövetség tagjai közé. Magyarország 2007-ben vált taggá a Pékek és Cukrászok Világszövetségében is. A szakma jelenleg az elöregedéssel küzd, a szakember-utánpótlással a világ minden pontján gondok vannak.

  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.14Mesterséges intelligencia használata a marketing munkában Képzésünk célja, hogy bemutassuk 2024-ben mi mindenre képes a mesterséges intelligencia, használata mennyire meg tudja könnyíteni a marketing szakemberek - vagy erre a pályára készülők - munkáját. A képzés során a résztvevő megtanulja, hogy milyen kiaknázatlan lehetőségek rejlenek a mesterséges intelligenciában. Ezen túl megtanulja, hogy a különböző AI eszközöket milyen stratégiai kombinációban érdemes használni a lehető legnagyobb hatékonyság elérése érdekében. info button Részletek ticket button Jegyek