kapubanner for mobile
Megjelent: 2 hónapja

Alvázvédelem Házilag: Mutatjuk hogyan!

Az autó alvázának védelme sok autótulajdonos számára alábecsült tényezőnek tűnhet, pedig rendkívül fontos szerepet játszik a gépkocsi hosszú élettartamának, megbízhatóságának és értékének megőrzésében. Az alváz az autó szerkezetének alapja, és különféle külső hatásoknak van kitéve, mint például a nedvesség, sószórás, útfertőtlenítő anyagok és egyéb környezeti tényezők. Ennek eredményeként könnyen sérülhet és korrodálódhat, ami jelentősen csökkentheti az autó élettartamát és értékét.

Alvázvédelem Házilag: Mutatjuk hogyan!
 

Az alvázvédelemnek két fő célja van: megakadályozni a korróziót és védeni az alkatrészeket a külső hatásoktól. A gyári alvázvédelem általában kiváló védelmet nyújt hosszú éveken keresztül, de idővel kopik és károsodik a használat és a környezeti hatások következtében. Általában akkor érdemes hozzányúlni a gyári védelemhez, ha azt tapasztaljuk, hogy az állapota már romlott vagy jelentős kopást, károsodást észlelünk.
A korrózió gyakran üti fel a fejét a kerékjárati ívek környékén, mivel ide repülnek a kerekek által felverődő kisebb-nagyobb kövek, amelyek sérüléseket okozhatnak a felületen. Emellett az autó üreges felületei is veszélyeztetettek, mivel ezeken a területeken gyűlik össze a nedvesség, por és sár. Különösen érzékeny terület a doblemez és környéke, mivel folyamatosan ki van téve a felverődő elemeknek és nedvességnek. Professzionális alvázvédő anyagokat a CarColor webshopban találsz.

Az alvázvédelemmel kapcsolatos munkák komoly és összetett feladatok, ezért ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, vagy nem állnak rendelkezésre megfelelő eszközök, érdemes megfontolni szakértő bevonását. A megfelelő alvázvédelemmel az autó hosszú távon értékálló és megbízható maradhat, ezért az erre fordított összeg bizonyos értelemben befektetésnek számít.

Alvázvédelem otthon: Mutatjuk, hogyan sikerülhet neked is!

Ha utólagos alvázvédelmet szeretnénk házilag kivitelezni, érdemes körültekintően felkészülni és betartani néhány fontos lépést.

1. Előkészítés:
A felület megfelelő előkészítése létfontosságú a sikeres alvázvédelem érdekében. Válasszunk egy meleg nyári napot a feladat elvégzésére, majd alapos alvázmosással kezdjük a műveletet. A takaró- és védőburkolatokat szereljük le óvatosan, hogy ne sérüljenek.

2. Rozsda eltávolítása:
A rozsdaeltávolítás és passziválás a legfontosabb lépés. Ha rozsdát találunk az alvázon, lehetőség szerint csiszolással vagy rozsdaátalakító használatával szüntessük meg. Az ilyen anyagoknál fontos betartani az alkalmazástechnikai utasításokat és gyártói előírásokat, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el.

3. Alvázvédő felvitele:
Az alvázvédő anyagokat általában szórással hordjuk fel. Kombinálhatjuk a kenhető anyagokat a fújható aeroszolos kiszereléssel is. Sokat nem érdemes gondolkodni, hogy milyen terméket válasszunk, mert a kereskedelmi forgalomban lévő alvázvédő anyagok mind megbízhatóak. A munkák sikerét az fogja eldönteni, hogy megfelelő volt e a felület előkészítése, rozsda eltávolítása és passziválása. Fontos: Vigyázzunk arra, hogy ne kenjük össze a kipufogót, fékeket és lengéscsillapítót az alvázvédő anyagokkal!

Az otthoni alvázvédelem kivitelezése sok odafigyelést és precizitást igényel, de megfelelő előkészítés és gondos munkavégzés mellett hosszú távon megéri, hiszen az autó élettartamát és értékét is megőrzi.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek