Megjelent: 6 éve

Átalakul a nyugdíjbiztosítási piac?

A mai fiatalok egyre bizonytalanabbak abban, hogy számukra lesz-e még állami nyugdíjgondoskodás, amikor ennek elérkezik az ideje. Ezért egyre népszerűbbek a legújabb nyugdíjbiztosítási termékek, ami új stratégiát is jelent az ezzel foglalkozó cégeknek, írja a portfolio.hu.

Az ING banki és biztosítási ága szétválik, az utóbbi tőzsdére megy, és NN Biztosítóként működik tovább. Piacra léptek egy nyugdíjbiztosítással, a nyugdíjpénztári ágazatból azonban kilépnek, mert annak fenntartása a korábbi formában nem volt már lehetséges. Több más pénztárral olvadtak össze.

Az ENSZ szakértőinek becslése szerint Magyarországon 2030-ra a 65 év felettiek aránya a népességen belül eléri a 20 százalékot, 2050-ben pedig egy magyar átlagpolgár keresetének mindössze 65,5 százalékát fogja kézhez kapni nyugdíjként. Ezen okok miatt egyre fontosabbá kezd válni az előtakarékosság az öngondoskodás.

A nyugdíj-előtakarékosság elsősorban a negyvenesek és az ötvenesek számára akut kérdés. Az ING-nél nyugdíjbiztosítást kötők több mint 83 százaléka ebbe az életkorba esik. A harmincasok 15 százalékát teszik ki az ügyfeleknek, a fiatalabbak aránya azonban mindössze 2 százalék. Pedig a demográfiai adatok sokkolóak: az ENSZ szakértőinek becslése szerint Magyarországon 2030-ra minden ötödik ember nyugdíjas lesz, 2050-re pedig minden negyedik ember 65 év feletti. Ha valaki most megy nyugdíjba, akkor átlagosan egy havi nettó 150 000 forintos fizetés után 124 500 forint nyugdíjat fog kapni, míg ez az összeg 2050-ben már csak 100 000 forint lenne.

portfolio.hu
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter