Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Átképzés munkalehetőséggel

Felelősségteljes munkát választottak azok a fiatalok, akiknek fegyveres biztonsági őrré történő kiképzése jövő hétfőn kezdődik meg Miskolcon, a rendészeti szakközépiskolában - mondta tanévnyitó beszédében Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter csütörtökön az intézmény székhelyén.

images

images

Azok jelentkeztek erre a képzésre, akik vállalták az ezzel járó kötöttséget, szívesen dolgoznának a rendőrségnek, de ehhez esetleg nincs meg a megfelelő képzettségük - fogalmazott a miniszter.

Hozzátette: ez egy felelősségteljes munka, és adott a lehetőség a továbblépésre, továbbtanulásra, akár arra is, hogy hivatásos rendőrökké váljanak. Mindez az ország olyan területén valósul meg - Észak-Magyarországon -, ahol a munkanélküliség és a hátrányos helyzetek halmozódása fokozottan jelenlévő kihívás, ahol minden egyes új munkahely, új lehetőség különösen sokat számít - mutatott rá a tárca vezetője. Mint mondta, Miskolcon száz fegyveres biztonsági őrt képeznek ki a rendőrségi objektumok, épületek őrzésére, felszabadítva ezzel azokat a rendőröket, akik képzettségüknek megfelelően végezhetik feladataikat, erősítve ezzel a közterületi jelenlétet.

Draskovics Tibor kifejtette: a képzés beindítása megteremti annak a lehetőségét, hogy az eddig elsősorban objektumvédelmi feladatokat ellátó, jól képzett rendőri állomány nyártól közterületi feladatokat tudjon ellátni.

Úgy fogalmazott: "többet teszünk, minthogy megerősítjük a rendőrséget" sok száz fiatalnak teremtünk munkahelyet, megélhetést, és előrejutást egy szakmában. Külön örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy a képzésre jelentkezők között többen roma származásúnak vallják magukat és vállalkoztak erre a feladatra. Küldetést is teljesítenek ezzel: megmutatják azt, hogy nincs alapja az előítéleteknek - fűzte hozzá.

A mintegy ezer jelentkezőből százan nyertek felvételt a négyhónapos tanfolyamra, az őrök Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú és Szabolcs megyében teljesítenek majd szolgálatot, de ha a rendszer beválik, az ország más részein is alkalmazzák majd a fegyveres őröket. Az első, kísérleti képzés Miskolcon kezdődik, később több mint ötszáz munkahelyet létesíthetnek az országban.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Pluszjuttatást kapnak az egészségügyi dolgozók

A pluszjuttatást tartalmazó járványügyi alapot szombaton ismerteti majd Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Teljes cikk

Megszorítások a BKK-nál?

A Magyar Nemzet névtelen informátora leépítésekről beszélt, a BKK. cáfolja az értesülést. Teljes cikk

Az Európai Szakszervezeti Szövetség főtitkára: Magyarország védelem nélkül hagyja a dolgozókat

Luca Visentini főtitkár szerint egyensúlyt kéne teremteni a dolgozók és a foglalkoztatók jogai közt. Teljes cikk