Megjelent: 1 éve

Átrendezi a munkaerőpiacot az elektromos autók gyártása

Nem a GDP-re hanem a munkaerőpiacra lesz hatással, ha a gyártók átállnak az elektromos autók gyártására. Azok az országok vannak veszélyben, amelyek az autóiparra alapozzák gazdaságuk jó részét.

A belső égésű motorral szerelt járművek munkaerő-szükséglete lényegesen magasabb az elektromos hajtású modellekénél, így a foglalkoztatás területén a korábban becsültnél is súlyosabb következményei lesznek az autóipari korszakváltásnak -idézi az FTI Consulting tanácsadó cég elemzését a Világgazdaság.

Az európai autógyártói szövetség (ACEA) számára készült dokumentum hangsúlyozza, hogy már most meg kell kezdeni az előkészületeket a teljes átállásra. Példaként Európa vezető autógyártó államát, Németországot említik, ahol az ágazatban dolgozó 620 ezer embernek az 58 százaléka lesz kénytelen más munkakörben elhelyezkedni. A következő évtized közepétől így a dolgozók csaknem kétharmadának munkája válik feleslegessé, ez köszönhető annak, hogy sokkal kevesebb részegységből áll a hajtáslánc, így az alkatrészgyártás és a szervizelés is kevesebb.
Mindez azonban nem csak a dolgozókat érinti hátrányosan, hanem az alkatrész beszállító cégek megrendelései is 38 százalékkal csökkenhetnek a becslések szerint. Az utángyártott alkatrészek készítői 17 százalék körüli igénycsökkenéssel kalkulálhatnak amiatt, hogy a villanyautó feleannyi részegységből épül fel.

A szervizekben sem lesz sok dolga a munkaerőnek: összehasonlításképpen egy elektromos Chevrolet Volt és Volkswagen Golf-ot hasonlítottak össze. A villanyautónak 240 ezer kilométerenként (vagy ötévente) kell kötelezően felkeresnie a szerelőműhelyt, míg csak a kopóalkatrészek miatt 16 ezer kilométerenként látogatja a Golf tulaja a szervizt. A dokumentum szerint ráadásul a hibrid technológia is kifuthat, mivel annak gazdaságossága is megkérdőjeleződik éppen a még létező benzinmotor összeszerelésének alkatrész és munkaerő-igényessége miatt. A cég szerint az sem megoldás, ha Európa is akkumulátor gyárak építésébe fog, mert a munkaerő töredékét szívja csak fel. További kockázat, hogy óriási áremelkedés jöhet az újautó-piacon a technológiaváltás időszakában.

Ugyanakkor van pozitívum is: drágább, de jelentősen megnövelt hatótávolságú gépkocsikat viszont olcsóbban lehet üzemeltetni, a megtakarított pénz más területen való elköltésével munkahelyeket lehet teremteni, ami pozitív hatás.

vg.hu


  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter