Megjelent: 8 éve

Az adórendszerről és a felnőttképzésről tárgyal az NGTT

Az adórendszer eddigi átalakításáról, a felnőttképzés helyzetéről, valamint a közoktatás intézményrendszerének eddigi reformjáról is szó lesz a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) csütörtöki ülésén - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) az MTI érdeklődésére szerdán.

images

A napirendi pontok között szerepel az NGTT tavalyi tevékenységéről szóló jelentés elfogadása, delegálás a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanács testületébe, valamint a Nemzeti Fejlesztési Terv megvitatása.

A KIM közölte: az NGTT soros elnöke Gaskó István, a munkavállalói oldal soros elnöke Pataky Péter, a gazdaság képviselői oldalé Parragh László, a tudomány oldalé Pálinkás József, az egyházié Beran Ferenc, a civileké pedig Apró Antal Zoltán.

Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) elnöke az MTI-nek elmondta: az egykulcsos adórendszerről szóló napirendi pont a munkavállalói oldal kezdeményezésére került be. Kifejtette: nyitottak az adórendszer hatásainak elemzésére, megvitatására, ugyanakkor a VOSZ úgy véli, nem lenne sem aktuális, sem szakmailag megalapozott egy esetleges év közbeni adóváltás.

A főtitkár kifejtette, hogy az egykulcsos adórendszer vállalkozói szempontból "barátságos" rendszer, emellett a minimálbért, a garantált bérminimumot, az elvárt béremelést és a bérkompenzáció - immár beindult - rendszerét is az adójóváírás kivezetése hatásainak figyelembe vételével alakították ki, ezen év közben vagy a közeli jövőben szerinte nem kell változtatni.

Az NGTT - mint az érdekegyeztetés országos fóruma - tavaly októberben tartotta alakuló ülését. A testület döntéseket nem hoz, konzultációs, javaslattevő és tanácsadó feladata van.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter