Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Az ÁPV Rt. és a Malév nem fogadta el a szakszervezetek javaslatait

Megállapodás nélkül rekesztette be a Malév részvény-adásvételi szerződés tárgyalásának munkavállalókra vonatkozó részét az ÁPV Rt. és a Malév menedzsmentje hétfőn.

A Magyar Polgári Légiszállítási Szövetség (MAPLÉSZ) MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a szakszervezetek által, a konzultáció kezdete óta szorgalmazott három leglényegesebb munkavállalói igényt, az ÁPV Zrt., nem volt hajlandó sem külön megállapodásban megkötni, sem az adásvételi szerződésbe belefoglalni.

A szerződésben szereplő létszámleépítés mértékét és módját a szakszervezetek nem fogadták el, az ÁPV Zrt., illetve a Malév menedzsmentje azonban ezzel kapcsolatban nem volt hajlandó semmilyen módosító javaslatot elfogadni.

A részvény-adásvétel során, az ÁPV Zrt. a Malév csoportot adja el, ezért a szakszervezetek kérték, hogy az adásvételi szerződés egyértelműen terjedjen ki, a Malév Zrt. 100 százalékos tulajdonában lévő társaságokra is - áll a közleményben.

A szakszervezetek harmadik legfontosabb javaslata, melyet az ÁPV Rt szintén nem fogadott el, az volt, hogy érdek- vagy jogsérelem esetén, az ÁPV Zrt.-nek, a vevő által fizetett kötbér nagyobbik részét ne legyen lehetősége ismeretlen célokra felhasználni, hanem az érintett munkavállalói kör élhessen vele.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter