Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 8 éve

Az oktatás területén is együttműködne hazánk az Opellel

Stratégiai együttműködést kötne az Opel Magyarországgal. A General Motors tagvállalata az elektromos autók gyártásának területén működne együtt Magyarországgal -– értesült az MTI nyomán a Magyar Nemzet. A kormány a termelésen felül az oktatás területére is ki szeretné terjeszteni az összehangolt munkát.

Az Opel együttműködését ajánlotta fel Magyarországnak az elektromos autók gyártásának területén - nyilatkozta Volker Hoff, a németországi autógyár elnökhelyettese Orbán Viktor miniszterelnökkel és az Opel több vezetőjével folytatott tárgyalás után.

Volker Hoff kijelentette, hogy az Opel rendkívül fontosnak tekinti együttműködését Magyarországgal. Ezt támasztja alá a szentgotthárdi üzem létrehozása is, amely elmondása szerint a világ legkorszerűbb motorgyára lesz, ahol az Opel három különböző motorcsaládot gyárt majd, benzin- és dieselmotorokat egyaránt.

A magyar miniszterelnök azt nyilatkozta, hogy Magyarország a termelés mellett az oktatás területére is ki szeretné terjeszteni az Opellel való együttműködést. Valamint utalt rá, hogy a jövőben a magyar felsőoktatás a mérnökképzés irányába fog elmozdulni.

MTI, Magyar Nemzet
Follow hrportal_hu on Twitter