Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Az ORÖ több munkatársát kihallgatja a NAV

Kihallgatja szeptember végén a Nemzeti Adó- és Vámhatóság az Országos Roma Önkormányzat több munkatársát – közölte a hatóság hétfőn az MTI-vel.

Az MTI azt követően kérdezte meg az adóhivatalt, hogy az ATV azt írta a portálján, hogy a NAV 150-200 embert idézett be szeptember végére. A kihallgatásra a cikk szerint nemcsak az önkormányzat képviselőit, hanem családtagokat és külsősöket is beidéztek. A portál szerint főként a Híd a munka világába program pénzköltéseit vizsgálja a hivatal.

A hivatal az MTI megkeresésére azt írta: az ügyben a NAV Bűnügyi Főigazgatóságának Központi Nyomozó Főosztályán folyik nyomozás. A pénzügyi nyomozók több, tömegesnek nem mondható tanúkihallgatást terveznek szeptember 28-án – tették hozzá.

Többet a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva nem közöltek.
  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek