Megjelent: 13 éve

Az őstermelőknek április 12-ig kell befizetniük a járulékokat

Április tizenkettedikéig kötelesek első ízben eleget tenni járulékbevallási kötelezettségüknek a mezőgazdasági őstermelők.

A megváltozott szabályok szerint január elsejétől az őstermelők is biztosítottakká, azaz teljes körű társadalombiztosítási ellátásra jogosultakká váltak. Az őstermelők a járulékokat elektronikus úton, a 07085-ös bevalláson vallhatják be a negyedévet követő hónap tizenkettedikéig. Azaz először most áprilisban kell ezt megtenniük. Szintén ez a határideje a befizetéseknek is.

Az érintetteknek a jelenleg havi 65 500 forintos minimálbér után kell 29 százalék munkáltatói társadalombiztosítási járulékot, 7 százalék egyéni egészségbiztosítási, illetve 8,5 százalék nyugdíjjárulékot fizetniük. Amennyiben az őstermelői tevékenységből származó éves bevétel nem haladja meg a hétmillió forintot, akkor ennek a bevételnek a 20 százaléka a járulékalap, amely után 8,5 százalék nyugdíj-biztosítási járulékot és 4 százalék természetbeni egészségbiztosítási járulékot kell fizetni - olvasható a Világgazdaságban.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter