Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Az újítókedv több bevétellel jár

Közvetlen kapcsolat van a vállalatok innovációs aktivitása és bevételeik nagymértékű növekedése között - derül ki a PwC tanulmányából.

A PwC nevá tanácsadó cég legújabb, a Világgazdasági Fórumon kiadott tanulmánya szerint a világ top 20 százalékába tartozó innovátorok arra számítanak, hogy növekedési rátájuk az elkövetkező 5 évben a globális átlag duplájára, a legkevésbé innovatív vállalatok eredményeinek háromszorosára növekszik majd. A tanulmány szerint a világ leginnovatívabb vállalatai több mint 60 százalékos növekedést jósolnak maguknak a következő öt évre, ez 250 milliárd dollárt meghaladó pluszbevételt jelent számukra.

Az elemzés alapjául szolgáló felmérésben 1757 vezetőt kérdeztek meg az innovációval kapcsolatos szokásaikról, véleményükről és terveikről, 25 ország 30 különböző gazdasági szektorából.

A vállalatok a tanulmány szerint alapjaiban változtatják meg innovációs módszereiket napjainkban. Az innováció már túllépett a termékeken és szolgáltatásokon, mára már az üzleti modellek, a működési rendszerek és a fogyasztói szokások körét is rendszeresen érinti. Ráadásul a belső és külső partnerek egyaránt elengedhetetlenné váltak az innovációs törekvések megvalósításához.

"Az innováció mindennapossá vált. Öt évvel ezelőtt szinte minden üzletágban a Kínába való terjeszkedést tartották a legerősebb növekedési lehetőségnek. Ma a vállalatok viszont az innovációban látják a legnagyobb növekedési potenciált" - idézi a tanácsadó cég közleményében David Percivalt, a PwC globális ügyfél-innovációért felelős csoportjának vezetőjét.

Míg kezdetben az innovációt a fejlett országok technológiai és fogyasztói termékeket gyártó cégeinek kiváltságaként tartották számon, mostanra a vállalati növekedés kulcstényezőjévé vált, szektortól és földrajzi adottságtól függetlenül. A tanulmányban megnevezett vezető innovátorok a legkülönfélébb szektorok és területek szereplői, az egészségügytől kezdve az autóiparon át a pénzügyi cégekig, s Indiától kezdve Hollandián keresztül egészen Brazíliáig bezárólag mindenféle cég található az élbolyban.
  • 2021.01.30Videokonferenciás 2 napos Scrum Master képzés A két napos intenzív, gyakorlat-orientált tréning szerepjátékokon és szimulációkon keresztül segít a résztvevőknek megérteni, hogyan alkalmazhatóak a legkülönbözőbb projektekben a Scrum alapelvei. Kitérünk arra is, hogy mikor érdemes használni a Scrumot, és mikor nem. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
  • 2021.02.23 Adatvédelmi tisztviselő képzés Megújult blended képzésünk során a jogi háttér áttekintése mellett gyakorlati példák, megtörtént esetek és a résztvevők által hozott problémák közös elemzése segíti a szabályok értelmezését először e-learning, majd egy online konzultációs nap keretein belül. Részletek Jegyek
  • 2021.03.08 Vezetői kommunikáció és konfliktuskezelés képzés A képzés célja a szervezeten belül eredményes és hatékony kommunikáció feltételeinek és eszközeinek megismerése és begyakorlása, a résztvevők kommunikációs kultúrájának fejlesztése - A személyes és a vezetői kommunikáció hatásfokának és eredményességének javítása - A szervezeten belül eredményes és hatékony együttműködés és konfliktuskezelés alapjainak megismerése Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter