Az Unicreditnél is veszélyben a munkahelyek"/>
Megjelent: 11 éve

Az Unicreditnél is veszélyben a munkahelyek

Az olasz-német-osztrák UniCredit bankcsoport azzal számol, hogy idén 2 ezer munkahelyet számol fel Közép- és Kelet-Európában, miután úgy véli, hogy a térség gazdasága átlagosan 0,8 százalékkal visszaesik, és csak jövőre lehet növekedés, átlagosan 2,7 százalékos.

Tavaly decemberben Roberto Nicastro, a UniCredit vezérigazgató-helyettese még azzal számolt, hogy a térségben átlagosan 2-3 százalékkal nő a hazai össztermék ebben az évben. Szerdán Nicastro egy banki fórumon mindazonáltal hangsúlyozta, hogy a pénzintézetet nem aggasztja a kelet-európai helyzet.

Az UniCredit - a legnagyobb térségbeli hitelező - költségcsökkentés szükségével indokolta a tervezett elbocsátásokat szerdán. A térségben 17 országban a tavalyi harmadik negyedévben 56 ezer embert foglalkoztatott a bank.

A piaci értéke alapján második számú olasz bankház részvényára a milánói értéktőzsdén 12 éve legalacsonyabb szinten áll, részben annak a hatására, hogy nagy a függősége Közép- és Kelet-Európától. A UniCredit bevételének közel a negyede származik Kelet- és Közép-Európából.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter