Megjelent: 15 éve

Balaton-parti közmunkaprogram

A nagyszabású közmunkaprogramról Siófokon adott tájékoztatást a sajtó képviselőinek Csizmár Gábor foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter, Kolber István, a Balatont is felügyelő regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter és Mándoki Zoltán, a MÁV Rt. vezérigazgatója.

A program megvalósítását összesen mintegy 700 millió forint szolgálja, amelyből 550 millió a pályázható támogatás. A program forrásai:

 • 200 millió forintot a parlagfű elleni védekezést összehangoló tárcaközi bizottság indítványozott.
 • 200 millió forinttal a MÁV támogatja az FMM-mel 2005. május 11-én aláírt együttműködési megállapodás szerint.
 • 100 millió forint az FMM közmunkakeretéből kerül a programba.
 • 50 millió forinttal a Balaton Fejlesztési Tanács és a regionális fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter járul a programhoz.
 • Mintegy 90 millió forint körüli értékben a három közútkezelő kht. hozzájárulása gépmunkával és műszaki irányítással.
 • Az érintett önkormányzatok együttvéve kb. 55 milliós pályázói önrészt nyújtanak.

  A pályázatra Balatonfüred, Siófok és Keszthely vezetésével megalakuló konzorciumok kapnak meghívást, amelyekben az érintett települések önkormányzatai, a vasút és az állami közútkezelők képviselői vesznek részt. Összesen 45 tóparti települést és 232 kilométernyi partszakaszt érint a program. A közmunkások azonban nemcsak ezekről a településekről kerülnek ki, hanem a tó mintegy 20-25 kilométeres körzetéből, mivel többen munka nélkül vannak a háttértelepüléseken is.

  A konzorciumok település- és köztisztasági feladatokat oldanak meg, valamint gondoskodnak az üdülőkörzetek parlagfű-mentesítéséről. A Balatont körülölelő vasútvonalak teljes körű tisztasági felülvizsgálatát is elvégezhetik, sőt, ami ennél is fontosabb, a közúti vasúti kereszteződések átláthatóságának javítását és a gyakran gondozatlan útkereszteződések, gyalogutak rendbetételét is elláthatják. Ezzel jelentősen mérsékelhető a balesetveszély. Az önkormányzati és az állami kezelésű közutak környékének rendbetétele is szerepel a programban.
  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  Follow hrportal_hu on Twitter