Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Bálint Péter az Európai Építő Zrt. új műszaki vezérigazgató-helyettese

Bálint Péter egyebek között olyan ismert épületek kivitelezésében vett részt, mint a Budapest Hilton Hotel, Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskola, Bank Center (Építőipari Mesterdíj) Pólus Center, az OMV Irodaház, a Westend City Center (Építőipari Mesterdíj, FIABCI Prix d'Excellence), a Nemzeti Színház, a Művészetek Palotája (FIABCI Prix d'Excellence).

A 61 éves, angolul és németül beszélő, építőmérnöki és építési gazdasági mérnöki diplomával rendelkező szakember szakmai pályafutását 1969-ben az Európai Építő jogelődjénél, a Középületépítő Vállalatnál kezdte, majd 1989-től 1996-ig a Maculan-Középületépítő Nemzetközi Építőipari Kft. ügyvezetőjeként dolgozott. Bálint Péter több szakmai kézikönyv, útmutató, szakcikk szerzője és társszerzője, az Ybl Miklós Építőipari Műszaki Főiskola címzetes főiskolai docense, a Budapesti Műszaki Egyetemen címzetes egyetemi docens és számos szakmai egyesületben (ÉTE, Magyar Mérnöki Kamara)vezető feladatokat lát el.

Munkásságáért 1991 és 2005 között Alpár Ignác-, Lechner Ödön-, Aschner Lipót-díjakban részesült, az év vállalkozója volt 2004-ben, az ÉTE Érdemérem és az ÉTE Díj birtokosa, 2002-ben pedig megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét.

Follow hrportal_hu on Twitter