Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 6 éve

Bekokainozott bankárok döntötték be a világgazdaságot?

A bankárok kokainhasználatát teszi felelőssé a világgazdasági válságért David Nutt, a brit kormány korábbi fő drogtanácsadója. A mostanában megtépázott hírnevű szakértő szerint a szer okozta önbizalom-növekedés miatt felelőtlenül hoztak befektetési döntéseket - írja az Index.hu

A bankárok kokainhasználata vezetett a hitelválsághoz - állította Independent nevű lapnak David Nutt, a londoni Imperial College neuropszichofarmakológus professzora. A drog miatti felpörgött, magabiztos tudatállapotban a bankárok olyan kockázatokat vállaltak, amiket nem kellett volna - írja az Index.hu

A professzor merész kijelentéseiről ismert, például szerinte már a Barings Bank 1995-ös csődjéhez is a kokain vezetett. A szakértő akkor kezdte elveszíteni a hitelét, amikor az ecstasy veszélyeit a lovagláséhoz hasonlította, illetve azt állította, hogy az LSD kevésbé ártalmas az alkoholnál, valamint ellenezte a varázsgomba betiltását.

A Guardian egyik szerzője szerint azonba lehet abban valami, hogy a kokain hozzájárult a válsághoz. Állítólag Bernie Madoff irodáját csak Északi-sarkként ismerték, állítólag annyi "hó" volt ott, és nyílt titok volt, hogy Jimmy Cayne, a Bear Stearns volt vezérigazgatója egy kokainnal teli gyógyszeres üveget hord magánál - idézi az Index.hu.

A Guardiannál dolgozó volt bankár szerint a drog hatása alatt a Wall Street-i alkalmazottak igen meggyőzően tudtak beszélni olyan dolgokról, amikhez nem értettek, és csak bekokainozott pojácák vennének több milliárd dollárnyi gyanús kötvényt.

Index.hu
Follow hrportal_hu on Twitter