Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Bezárt a Broadway - sztrájkolnak a színészek

Napi 17 millió dollár veszteséget okoz New Yorknak a színházi dolgozók sztrájkja.

A szombaton kezdődött munkabeszüntetés miatt naponta több mint két tucat előadás marad el és ennek nem csupán a színházak, hanem a belvárosi éttermek, üzletek és egész New York is a kárát látja. A díszletmunkásokat képviselő Local One szakszervezet becslése szerint az összesített bevételkiesés eléri a napi 17 millió dollárt (2,9 milliárd forint).

A szakszervezet és a munkaadók között Michael Bloomberg polgármester is megpróbált közvetíteni, de hétfőn, a sztrájk harmadik napján sem közeledtek az álláspontok. "Ez a színházi világ belső, munkajogi vitája, de a gazdasági következmények egész New Yorkot érinteni fogják" - figyelmeztetett Bloomberg. "A köz érdeke ezért azt diktálja, hogy mindkét oldal erőltesse meg magát és találjanak végre megoldást a problémákra" - mondta a polgármester.

A szakszervezet a nyár vége óta nem tud egyezségre jutni a színházak és a producerek képviselőivel a munkavédelmi szabályokról. November 8-án aztán megszakadtak a tárgyalások. A szakszervezet a producerek konstruktív magatartásának hiányát okolja a kudarcért, a munkaadók szerint a fölösleges és költséges szabályokhoz ragaszkodó másik oldal a hibás.

A sztrájkhoz időközben színészek, zenészek, maszkmesterek és még sajtósok is csatlakoztak. 27 színházi darab előadását kellett felfüggeszteni, nem játsszák a többi között Az oroszlánkirály, Az operaház fantomja és a Mama Mia című Broadway-produkciót sem.


  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter