Megjelent: 11 éve

Bokros megadóztatná a minimálbért is

1998 óta egyetlen érdemi reform sem történt, 2008 októberében a korábbi pazarlás miatt az államcsőd szélére jutott az ország, a gazdasági növekedés újraindításához szerkezeti reformok kellenek. Ezek a gondolatok is szerepelnek Bokros Lajos Reformok kritikus tömege című tanulmányában, amely az Élet és Irodalom múlt heti számának mellékletében jelent meg.

Az egyetemi tanár, egykori pénzügyminiszter szerint az adórendszerben, az egészségügy, a nyugdíjrendszer, a közigazgatás és az oktatás területén kellene változtatni. Ami a közteherviselést illeti: Bokros a minimálbért is megadóztatná, eltörölné az evát, megszüntetné az iparűzési adót, bevezetné az értékalapú ingatlanadót, valamint megnyirbálná a mentességek, kedvezmények körét.

A szakember úgy látja, az oktatás területén túl sok felesleges intézmény működik: a 77 akkreditált egyetem közül ő csak 25-öt tartana meg. Az egészségügyben pedig a kötelező társadalombiztosítás mellett működő magánbiztosítást ajánl (melynek tagja lenne minden 18 éven felüli állampolgár).

Népszava Online
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter