kapubanner for mobile
Megjelent: 15 éve

Csak a gazdagok adóznának a családi pótlékból

A szocialista Török Zsolt szerint támogatható lenne az, ha a családi pótlék adót nem viselő, adóalapot növelő jövedelemnek minősülne. A kormánypárti képviselő erről szerdán kérdésre válaszolva beszélt budapesti sajtótájékoztatóján.

Ennek a módszernek az alkalmazásával a tehetősebbek a családi pótlékból is adóznának, az alacsonyabb jövedelműeket pedig nem érintené a változás - vélekedett az MSZP országgyűlési képviselője. Úgy vélte, ezt úgy kellene megvalósítani, hogy a minimálbért és az a körüli jövedelmet kapóknál a kedvezményt megemelik.

Hozzátette: idén már nem lenne a családi pótlék adót nem viselő, adóalapot növelő járandóság, a változásokat 2010 januárjában vezetnék be.

Az Országgyűlés által jelenleg tárgyalt adótörvényekben az szerepel, hogy szeptembertől számítanák bele a családi pótlékot az adóalapba. Oszkó Péter pénzügyminiszter kedden a parlamenti vitában azonban utalt arra, hogy az adócsomag a 2009-re tervezett változásokat tartalmazza majd.

Török Zsolt beszélt arról is, hogy a Fidesz és a KDNP képviselői bort isznak és vizet prédikálnak, amikor a családtámogatási rendszer átalakításáról és a családi pótlékról beszélnek. Utalt arra, hogy a Fidesz-kormány idején "négy évig egy huncut fillérrel nem emelkedett a családi pótlék". A kormánypárti politikus közölte, a jelenlegi nehéz helyzetben azt javasolják, hogy azoknak juttassanak több támogatást, akik rosszabbul élnek, akik pedig jobb körülmények között élnek, azok vállaljanak nagyobb felelősséget.

Szerinte a Fidesz-kormány idején egy olyan rendszer is kialakult, hogy a tehetősebbeknek adtak több támogatást, miközben a leginkább rászorultaknak sokkal kevesebbet tudtak biztosítani.

Török Zsolt közölte, hogy a családi pótlék összegének két évig történő befagyasztásával az államháztartásnak jelentős megtakarításokat biztosíthatnak, és talán a családok sem érzik meg olyan nagy mértékben az emelés elmaradását. Megjegyezte, hogy az elmúlt években az infláció mértékével azonosan, körülbelül 300-400 forinttal emelkedett a családi pótlék.

Egy soha, senki által, semmire meg nem választott, tehát illegitim miniszterelnök mindenfajta felhatalmazás nélkül le akarja nyomni az emberek torkán a minden eddiginél brutálisabb megszorításokat tartalmazó MSZP-csomagot - reagált Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője.

Az MSZP-csomag azokat az embereket bünteti, akik Magyarország jelenlegi állapotáról nem tehetnek. Ez sokkal brutálisabb, mint bármely eddigi Gyurcsány-csomag, vagyis azt lehet mondani, hogy Bajnai Gyurcsányabb a Gyurcsánynál. Ez a megszorító MSZP-csomag családok tíz- és százezreit fogja lehetetlen helyzetbe hozni.
  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek