Megjelent: 13 éve

Csak negyven felett kezdünk nyugdíjra félretenni

A minél korábban elindított nyugdíjcélú megtakarítás mellett érvel az Aranykor Nyugdíjpénztár, számításuk szerint nyugdíjba vonulásuk után jelentős összegektől esnek el azok, akik nem, vagy csak későn kezdtek el takarékoskodni - olvasható a lapunknak eljuttatott közleményben.

Az Aranykor Nyugdíjpénztár tapasztalatait összegző közlemény szerint nagyságrendekkel magasabb a nyugdíjcélú megtakarítási hajlandóság a negyven felettiek körében, arányuk az önkéntes nyugdíjpénztári tagságban több mint négyszer akkora mint a huszonéveseké. A fiatalok önkéntes nyugdíjpénztári éves befizetéseinek értéke is messze elmarad - majdnem kilencszer alacsonyabb - a negyven felettiekénél.

Jelentős összegektől esnek el azonban azok, akik a nyugdíjcélú megtakarításokat halogatva csak negyven éves kor felett, húsz évvel a munkakezdés után kezdenek meg önkéntes nyugdíjpénztári befizetésekkel felkészülni idős éveikre - áll a közleményben.

Az Aranykor Nyugdíjpénztár számításai szerint, aki már pályakezdőként önkéntes pénztári tagságot létesít, és akár naponta egy kávé árát, kétszáz forintot félretesz erre a célra, 62 ezer forinttal képes növelni várható havi nyugdíját - 20 éves járadékkal számolva. Amennyiben ezt a megtakarítást csak tizenöt évvel a nyugdíjba vonulás előtt kezdi meg, akkor mintegy tízezer forintos havi többletre számíthat a példa szerint.

A jelentős várható havi járadék elérésében közrejátszik, hogy az önkéntes pénztári megtakarítások után adókedvezmény és kamatadó mentesség vehető igénybe. Az Aranykor Nyugdíjpénztár taglétszáma megközelíti a 130 ezret, vagyona meghaladja a 90 milliárd forintot.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter