Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 2 éve

Csökkent a munkanélküli segélykérelmek száma az Egyesült Államokban

A várt növekedés helyett csökkent az elmúlt héten az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma az Egyesült Államokban a washingtoni munkaügyi minisztérium csütörtökön közzétett jelentése szerint.

Az elmúlt héten szezonális kiigazítással 210 ezren folyamodtak első alkalommal munkanélküli segélyért, 2 ezerrel kevesebben az előző heti 212 ezernél. A piac 215 ezer segélykérelem benyújtására számított az augusztus 18-án zárt hétre.

A benyújtott kérelmek már sorban a harmadik hete csökkentek az elmúlt héten július második hete óta a legalacsonyabb szintre.

A kérelmek négy heti mozgóátlaga 212 750 volt az elmúlt héten, 1750-nel kevesebb az előző hetinél.

MTI
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter