Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Csökkent a munkanélküliek száma Borsodban

A közfoglalkozási programoknak köszönhetően tovább csökkent a regisztrált munkanélküliek száma Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, májusban valamivel több mint 56 ezer állástalant tartott nyilván a kormányhivatal munkaügyi központja, csaknem 24 ezerrel kevesebbet, mint az év elején.

A munkaügyi központ hétfőn nyilvánosságra hozott adatai szerint az év ötödik hónapjában 6 százalékkal, 3,6 ezerrel volt kevesebb a munkanélküli, mint áprilisban, a csökkenés márciustól folyamatos és jelentős Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

A regisztrált álláskeresők létszáma alapján számított munkanélküliségi arány május végén 19,8 százalék volt a megyében, ami az előző hónaphoz képest 1,3 százalékponttal, a tavalyi hasonló időszakhoz képest pedig 2,7 százalékponttal lett kevesebb. Az országos arány májusban 11,6 százalék volt.

A tájékoztatás szerint a legtöbb munkanélkülit Miskolcon és környékén, valamint Ózd és Kazincbarcika térségében tartották számon. Május végén a megyei munkaügyi kirendeltségek 7133 pályakezdő álláskeresőt regisztráltak, 650-nel kevesebbet, mint egy hónapja.

Az év ötödik hónapjában több mint 8 ezer álláshelyre tudtak közvetíteni a megyei kirendeltségek, a felkínált munkahelyek túlnyomó része foglalkoztatáspolitikai támogatással létrehozott állás volt, főleg a közfoglalkoztatás valamelyik formájához kapcsolódott.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter