Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Demonstrációra készülnek az egészségügyi dolgozók

Minden társadalmi réteget összefogó demonstrációkra készül az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (EDDSZ) a jövő évi költségvetés visszavonása és a "rendkívül előnytelen" hitelszerződések újratárgyalása érdekében - mondta keddi sajtótájékoztatóján Cser Ágnes elnök.

Az érdekképviseleti vezető elmondta: "társadalmi közmegegyezéssel" elfogadott, az egészségügyi és a szociális területeknek és munkavállalóiknak "megfelelő és méltó finanszírozását" nyújtó 2010-es költségvetést követelnek.

Cser Ágnes megjegyezte: a kormány a jövő évi költségvetéssel, a "rendkívül előnytelen hitelszerződések aláírásával", valamint a kötelező magán-nyugdíjpénztárakra vonatkozó törvény elfogadásával "véglegesen nyomorba döntötte az országot".

Eközben - mondta - a vidékiek életminősége oly mértékben romlott, hogy helyzetük már-már a középkori röghöz kötöttséget idézi, amit az EDDSZ nem tud és nem akar elfogadni.

Cser Ágnes közölte: várhatóan karácsony és újév közé szervezik a demonstrációt, amelyre a civilek és a szakszervezetek mellett meghívják a pártokat és az egyházakat is. Ha ez nem vezet eredményre, munkabeszüntetésre is hajlandók - közölte. "Nem a sztrájk az elsődleges célunk, hanem az, hogy a kormány vegye végre tudomásul, hogy mi vagyunk többen" - fogalmazott.
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter