Drágulnak a munkahelyi és az iskolai menzák
Szeptemberben életbe lép a menzareform, ami 10-15 százalékos áremelkedést hozhat az iskolai és a munkahelyi menzákon.
Szeptembertől a helyi termelőktől származó ellenőrzött minőségi élelmiszerekkel, és átlagosan 15 százalékkal drágább ételekkel találkozhatnak az iskolai menzákon és munkahelyi konyhákon étkezők – tudósít a Világgazdaság.
A közétkeztetés reformja keretében pedig a konyhákon 2022-től az alapanyagok 60 százalékának helyi termelőktől kell származni, 2023-tól pedig már ételek összetevőinek 80 százalékát a rövid ellátási láncon keresztül kell beszerezni.
A hazai közétkeztetés piaca 200 milliárd forintra tehető, a menzákon naponta 1,5-2 millió ember étkezik. Jelenleg 7172 minősített közétkeztető főzőkonyha és 4565 tálalókonyha van. A jövőben csak olyan konyha nyújthat majd szolgáltatást, amely átesett a Nébih auditján.
Fotó: unsplash.com
- 2026.01.09Foglalkoztatás és jóllét: az értékes munkaerő megszerzése és megtartása a folyamatosan változó munkaerőpiaci környezetben Foglalkoztatás és jóllét: az értékes munkaerő megszerzése és megtartása a folyamatosan változó munkaerőpiaci környezetben. A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A program és a regisztráció a jegyek menüpont alatt.
Részletek
Jegyek
- 2026.01.28Vezetés- és szervezetfejlesztés szakmai konferencia Bokor Attila Aranykalitkában című kutatásának harmadik fejezetéhez érkeztünk, amely ötven vezetői életúton keresztül három évtized szervezeti és vezetői tapasztalatát mutatja be. Az OD Partner is mérföldkőhöz érkezett: 30 évesek lettünk. Kinyitjuk szakmai műhelyünket és megosztjuk, hogyan gondolkodunk vezetésről, szervezetről, és aktuálisan milyen témákban mélyedünk el.
Részletek
Jegyek
- 2026.01.29Bértranszparencia irányelv és diszkrimináció-tilalom Szakmai képzés a bértranszparenciáról és a diszkriminációról HR szakembereknek és vezetőknek. Készüljön fel munkajogászainkkal az EU új bérátláthatósági szabályaira!
Részletek
Jegyek
- 2026.01.31Vállalati szimuláció Valós piaci helyzetben egy-egy döntés meghozatalakor helyt kell állnia mind vezetői, mind kontrolleri képességeinknek. Mennyivel egyszerűbb lenne, hogyha mi is úgy gyakorolhatnánk, mint egy pilóta, aki éles felszállás előtt, a szimulátorban tanulja meg a vezetést, míg kellő rutinra tesz szert. Ez megvalósítható ma már az üzleti életben is.
Részletek
Jegyek
Az EP felszólít a munkavállalók érzelmi állapotával, magánbeszélgetéseivel és munkaidőn kívüli adataival kapcsolatos adatok feldolgozásának tiltására. Teljes cikk
A közigazgatási szünet alatt is kezdeményezhető ügyintézés elektronikusan a NAV-nál, személyesen az ünnepek alatt is nyitva tartó hivatalt lehet... Teljes cikk
Átadták a Kerékpárosbarát település és a Kerékpárosbarát munkahely díjakat szerdán Budapesten; a címet tíz település és tíz vállalat,... Teljes cikk
- Egészséges étkezés mesterfokon: így változtass az életeden 10 hónapja
- Hogyan épül fel egy éttermi konyha? 12 hónapja
- Egészségesebb élet barnarizs-fehérjével 13 hónapja
- Grillezés mesterfokon 1 éve
- Lángos, az örök kedvenc 1 éve
- Miért nem működik a diéták többsége? 1 éve
- Vakáció vagy infláció? Mi lesz a nyaralásokkal 2024-ben? 2 éve
- Íme néhány meglepő trend a munkahelyi étkezéssel kapcsolatban 2 éve
- Hogyan lehet összeállítani konyhai személyzetet kizárólag thai munkavállalókkal? 2 éve
- Pizzakövet használsz? Ezt feltétlenül tudnod kell! 2 éve
- Drágultak a tanszerek, a tankönyvek és az iskolai ebéd is 2 éve
Egy CEO naplója - a világ egyik legnépszerűbb podcastja