61 cikk a(z) étterem címkével - 1. oldal
Hogyan épül fel egy éttermi konyha?
4 hónapja Ahhoz, hogy egy étterem magas színvonalú szolgáltatást nyújthasson, elengedhetetlen egy jól megtervezett, funkcionális konyha, amely képes megfelelni a napi kihívásoknak. Hiszen a konyha nem csupán egy hely, ahol az ételek készülnek. Ez a tér a precizitás, a szervezettség és a csapatmunka központi területe, egy étterem sikerességének alapja. Teljes cikk...
Vakáció vagy infláció? Mi lesz a nyaralásokkal 2024-ben?
12 hónapja Idén a magyarok több mint harmada (34%) tervezi, hogy részt vesz hosszabb-rövidebb utazáson, az elmúlt évhez képest bővül az utazást tervezők aránya. A válaszadók többsége azonban aggodalommal tekint a folyamatosan emelkedő árakra, ami továbbra is komoly kihívást jelent a belföldi turizmus számára - derül ki az Everguest megbízásából készített friss Tárki kutatásból. Teljes cikk...
Hogyan lehet összeállítani konyhai személyzetet kizárólag thai munkavállalókkal?
1 éve A vendéglátóipar utóbbi években jellemző hullámvasútja rengeteg érdekes esetet hozott. Az éttermek egészen más felfogásban és koncepcióval nyitnak, mint akár csak a 4-5 évvel ezelőtt. Manapság az sem lehetetlen, hogy a nulláról hoznak létre egy-egy konyhai csapatot, akár kizárólag thaiföldi szakácsok és kisegítő személyzet ideutaztatásával. Esettanulmány. Teljes cikk...
Rövidebb munkaidővel próbálnak spórolni a vendéglátósok
2 éve Rövidített nyitvatartás és csökkentett konyhai üzemidő, hét eleji szabadnapok - mindent bevetnek a vendéglátósok, hogy valahogy ellensúlyozzák a kereslet csökkenését. Teljes cikk...
Nyissunk éttermet! Jó, de nem értünk hozzá! - Szabolcs-Gyuris Éva, a Funky Pho alapítója
3 éve Szabolcs-Gyuris Éva, férjével, Szabolcs Andrással alapította a Funky Pho ázsiai street food éttermet, amely 7 éven keresztül meghatározó szereplője volt a hazai gasztronómiának (is). Mindenféle előzetes vendéglátói tapasztalat nélkül vágtak neki, nem értettek hozzá, de beletanultak és sikerre vitték. Aztán a járvány közbeszólt. Teljes cikk...
Több ezer étterem és szórakozóhely zárt be két év alatt
3 éve Budapesten zárt be a legtöbb étterem és büfé, a cukrászdák száma a járvány alatt sem csökkent. Teljes cikk...
Vendéglátás: Rejtély, hová tűnt a munkaerő
3 éve Az infláció és az orosz-ukrán háború is gondot okoz a vendéglátásban. Nem világos, hová tűntek a szektorból a dolgozók. Teljes cikk...
A legenda újraéled - a Gundel visszatér a magyar vendéglátás színterére
3 éve Szerda reggel 9 órakor ismét kinyitott a Gundel! Másfél év szünet után megújult belső kialakítással, ám az eredeti küldetéssel, receptekkel és legendás vendégszeretettel indult újra az étterem. Teljes cikk...
Drágulnak a munkahelyi és az iskolai menzák
4 éve Szeptemberben életbe lép a menzareform, ami 10-15 százalékos áremelkedést hozhat az iskolai és a munkahelyi menzákon. Teljes cikk...
Nyithatnak a teraszok, jövő héten a mozik, konditermek, fürdők is
4 éve Megvan a 3,5 millió beoltott, így a teraszok április 24-én szombat reggeltől kinyithatnak - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Teljes cikk...
Vendéglátás: a nagy kérdés most az, honnan és mennyiért lesz elég munkaerő
4 éve A munkaerő biztosítása hatalmas kihívást jelenthet az újranyitó vendéglátásban, de a turizmusban, szállodaiparban tevékenykedő cégek számára is. Nem csak az a kérdés, hol találnak elegendő embert, hanem az is, hogy mennyiért. Teljes cikk...
Vendéglátók Ipartestülete: Felelőtlenség kinyitni, ha a dolgozók nincsenek beoltva
4 éve A Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint a jövő hét végére mindenhol biztonságosan újra lehet nyitni a teraszokat, és ha jó idő lesz, nagy forgalom várható a vendéglátóhelyeken. Teljes cikk...
Vendéglátósok: Inkább kibírunk még néhány hetet
4 éve Nem éri meg az idő előtti nyitás még a teraszok esetében sem, mert a járvány tombol, és ha tömegek indulnak el a szolgáltatóhelyekre, megint súlyosbodhat a helyzet - véli a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) elnöke. Teljes cikk...
Éhbérért dolgoztatta pakisztáni szakácsait egy étteremtulajdonos Budapesten
4 éve A pakisztáni étteremtulajdonos napi 14-18 órát dolgoztatta honfitársait, és csak a megbeszélt összeg töredékét fizette ki nekik. Teljes cikk...
Levélben tájékoztatták a magyar szállodásokat és éttermeseket, hogy pünkösdig ne számítsanak nyitásra
4 éve A Magyar Turisztikai Ügynökség szerint sem Európa többi országában, sem itthon nem lehet még kinyitni a szállodákat és éttermeket. Teljes cikk...
Összerogyott a turizmus, sok étterem jövő tavaszig ki sem nyit
4 éve A januárban még 400 ezer főt foglalkoztató turizmusban a szálláshelyek 200 ezer, a vendéglátóhelyek és a rendezvényszervezők 60 ezer dolgozót veszítettek el eddig, míg az utazási irodáktól ötezer ember távozott. Teljes cikk...
150 ezer vendéglátós hagyhatta el a pályát a járvány miatt
4 éve A Ráday Soho egyesület elnöke szerint a vendéglátóhelyeknek a maszkviselés adja meg a kegyelemdöfést. Teljes cikk...
Munkabeszüntetéssel érték el céljukat Romániában a vendéglátósok
5 éve Fél év után újra megnyílhatnak Romániában az éttermek és vendéglők beltéri részei. Teljes cikk...
Személyzet van, turista alig akad a balatoni vendéglátóhelyeken
5 éve Akadnak olyan helyek a Balatonon, ahol több a dolgozó, mint a vendég. Teljes cikk...
Nyitnak az üzletek - véget ért a kijárási korlátozás Budapesten is
5 éve Mától Budapesten is megszűnik a kijárási korlátozás, de egyes védelmi óvintézkedések továbbra is megmaradnak. Vidéken már a vendéglátóhelyek belső tereit is megnyithatják a szolgáltatók, és a szálláshelyek is fogadhatnak vendégeket. Teljes cikk...
/cimkek/etterem.html