17 cikk a(z) étkezés címkével:

Csak nekiálltak krémet keverni, ma már több ezren kóstolták

8 hónapja Közös pantomim játék és hobbiból főzés után találták ki, milyen legyen a magyar gasztronómia egyik külön ága. Vendéglátós múlt nélkül láttak neki, egyszerűen odaálltak a kutter mellé krémet készíteni. Így kerültek a Mártogatós termékek ötezer ember asztalára szűk egy év alatt. Prauda Gergő alapítóval beszélgettünk. Teljes cikk...


Ezeket edd, ha hatékonyabban akarsz dolgozni

10 hónapja Egyáltalán nem mindegy, hogy mit eszünk a nap folyamán, munka közben, hiszen vannak ételek, amik elnehezítenek, elálmosítanak, míg vannak olyanok is, amelyek energiát adnak, sőt még az agyműködést is serkentik. Teljes cikk...


Visszaesett a munkahelyi vendéglátás forgalma

11 hónapja Alaposan visszaesett a munkahelyi vendéglátás forgalma idén, hiába nőtt a vendéglátóhelyek forgalma. Az áfakulcs csökkenése is okozhat majd felfordulást, akár munkahelyi étkezdék bezárását is - írja a blokkk.com. Teljes cikk...


Otthonit eszünk a munkahelyen

11 hónapja A többség otthonról visz meleg ételt a munkahelyére. Meglepően sokan pedig egyáltalán nem esznek, ez derült ki olvasói felmérésünkből. Teljes cikk...


A nyelvtanulás a legfontosabb

4 éve A sportnál csak a nyelvtanulást tartják fontosabbnak a magyar szülők, ha a gyermekeik oktatáson kívüli tevékenységéről kérdezik őket, derül ki a Kutatópont felméréséből. Teljes cikk...


10 tipp irodai dolgozóknak - így indítsd el a munkanapot

4 éve Tönkreteheti a munkanapot, ha nem figyelünk az optimális kezdésre. A késői kelés, az üres gyomor, a céltalan internetes böngészés mind-mind gátolja, hogy jól teljesítsünk. Hogyan érdemes elindítani a munkanapot? Mindenkinél különbözhet a csodaszer, ám azért akadnak gyakran beváló fogások. Íme tíz tippünk. Teljes cikk...


Felpörgött a SZÉP-kártya

4 éve Júliusban csúcsra ért a SZÉP-kártya szálláshely zsebének használata. Háromszor annyit költöttek róla, mint májusban - tudta meg a Világgazdaság Online. Teljes cikk...


Munkahelyi nassolás: évi három plusz kiló

5 éve A legújabb felmérések szerint akár évi három kilót is felszedhetnek azok az irodai alkalmazottak, akik egészségtelen ételek nassolásával próbálják átvészelni a munkanapot - írja a www.hazipatika.hu portál. Teljes cikk...


A képzettségtől és a jövedelemtől is függ az étkezési szokásunk

5 éve Az elmúlt egy évben reálértéken kevesebb pénzt költöttek a magyarok vendéglátóhelyi étkezésre, mint 2009-ben, legtöbben étterembe és gyorsétterembe járnak - közölte a GfK Hungária Piackutató Intézet csütörtökön. Teljes cikk...


Hogyan használjuk Szép-kártyánkat a nyári szezonban?

5 éve Már több mint tizenkétezer elfogadóhelyen lehet felhasználni az OTP Szép-kártyát, többek között a nagy nyári fesztiválok belépő jegyei is megvásárolhatók vele. Ugyanakkor legalább ilyen fontos, hogy mind az elfogadóhelyek, mind a felhasználók odafigyeljenek a helyes és biztonságos kártyahasználatra a nyári szezonban is. Tanácsok. Teljes cikk...


Így csökkentik a táppénzes napok számát Nagy-Britanniában

6 éve "Étrendőrség" felállítását, mármint az alkalmazottak étkezésének ellenőrzését javasolja egy egészségügyi agytröszt Nagy-Britanniában. Teljes cikk...


A Széchenyi Pihenőkártya irányába fejlődhet a cafeteria

6 éve Versenyre, a már elért eredmények megtartására, illetve fejlesztésre készül 2012-ben az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. A Széchenyi Pihenőkártyával kapcsolatban csak jó tapasztalatokról számolt be a HR Portálnak adott interjújában Róth Lajos, a vállalat vezérigazgatója. A gazdaságot, a belföldi turizmust élénkíti ez a termék, és már az is elmondható, hogy a kártyás felhasználású béren kívüli juttatás ott hasznosul, ahová a munkáltató és a törvény szánja. Teljes cikk...


A kkv-knál is népszerű a cafeteria

6 éve A magyarországi kis- és közepes vállalkozások (kkv) 61 százaléka építi be bérezési rendszerébe a cafetériát a következő egy évben; a legnépszerűbb béren kívüli juttatás az étkezési hozzájárulás és a közlekedési költségtérítés - derül ki a K and H Csoport legfrissebb felméréséből, amelynek eredményeit hétfőn juttatta el az MTI-hez. Teljes cikk...


Milliókat spórolhatunk cafeteriával!

9 éve A szervezetek költségeinek legnagyobb részét a dolgozók bérei és ennek járulékai jelentik, így ezen a területen már kisebb, legális megtakarításokkal sokat spórolhatunk. Erre lehet megoldás a cafeteria, a rendszer kiépítése azonban sok cégvezetőnek fejtörést okoz, mert vagy a dolgozók ellenállását kell legyűrni, vagy a törvényi szabályokat és az alkalmazást kell összehangolni. Teljes cikk...


Tíz percnyi munkahelyi pihenés csodákat tehet

10 éve Valaki kimegy kávézni a konyhába és a kollégákkal beszélget, más egykedvűen bámul ki az ablakon, megint más privát e-maileket válaszol meg. A dolgozók felmérések szerint napi 70 percet töltenek a munkaidőből pihenéssel. A kikapcsolódás fontos, növeli a későbbi munka hatékonyságát, ám nem mindegy, hogyan tesszük. Teljes cikk...


A dolgozói igények beépítésével hatékony lehet a cafeteria

10 éve Egy jól kialakított cafeteria-rendszer nemcsak kiegészíti a jövedelmeket, hanem növeli a munkavállalók elégedettségét, sőt igyekszik ügyesen rájátszani különleges igényeikre. Három vállalati példa arra, hogyan lehet a béren kívüli juttatásokat bevezetni, kezelni, illetve továbbfejleszteni. Teljes cikk...


A dolgozói igények beépítésével hatékony lehet a cafeteria

10 éve Egy jól kialakított cafeteria-rendszer nemcsak kiegészíti a jövedelmeket, hanem növeli a munkavállalók elégedettségét, sőt igyekszik ügyesen rájátszani különleges igényeikre. Három vállalati példa arra, hogyan lehet a béren kívüli juttatásokat bevezetni, kezelni, illetve továbbfejleszteni. Teljes cikk...