37 cikk a(z) étkezés címkével - 1. oldal
Egészséges étkezés mesterfokon: így változtass az életeden
3 hónapja Az egészséges táplálkozás nemcsak a testünkre, de az elménkre is jótékony hatással van. Ahogy fokozatosan integráljuk mindennapjainkba a tudatos étkezési szokásokat, tapasztalhatjuk, hogy energikusabbá és kiegyensúlyozottabbá válunk. De hogyan érdemes elkezdeni az életmódbeli átállást? Teljes cikk...
Egészségesebb élet barnarizs-fehérjével
5 hónapja Mára már nem is lehet kérdés, hogy a legjobb befektetés az egészségünk megtartása vagy visszaszerzése. Továbbá azt is tudjuk, hogy mindez a táplálkozással kezdődik, az összes egyéb tényező csak ezután következik. Teljes cikk...
Grillezés mesterfokon
9 hónapja Egy kellemes estén a legjobb és legpihentetőbb tevékenység, ha összeülünk a családdal, barátokkal, haverokkal, és egy kellemes beszélgetés mellett eszünk egy igazán finomat. Olyat, aminek az illata ínycsiklandó, amitől már előre érezni az ízét minden falatnak csupán az illata alapján. Teljes cikk...
Miért nem működik a diéták többsége?
10 hónapja Egyre többször halljuk, hogy a diéták, különösen azok, ahol a cél a fogyás, sok mindenkinek nem működnek. De mi lehet a gond? Ha betartunk minden szabályt, miért nem érjük el a kívánt testsúlyt? És ha sikerül, utána miért hízunk vissza pillanatok alatt? Teljes cikk...
Íme néhány meglepő trend a munkahelyi étkezéssel kapcsolatban
1 éve A magyarok többsége tisztában van vele, hogy a napközbeni étkezés jelentősen javíthatja vagy épp ronthatja munkahelyi teljesítményünket, a gyakorlatban mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről – világít rá az Eisberg az Opinio felületén végzett Színes Tálak Kutatása. A reprezentatív kutatásban megkérdezettek háromnegyede legfeljebb fél órát szán az ebédre, ötödük még 15 percet sem. A kutatás azt is megmutatta, hogy a magyar munkavállalók többsége a munkahelyén is a házikosztra esküszik. Teljes cikk...
Pizzakövet használsz? Ezt feltétlenül tudnod kell!
1 éve A korszerű grillsütőkben a különféle kiegészítők, eszközök segítségével számtalan finomságot elkészíthetünk, nemcsak a hagyományos grillételeket, hanem például pizzát is. Teljes cikk...
5 tipp a napi menü kitalálásához
2 éve A mindennapi ebéd kiválasztása gyakran okozhat fejtörést. Sokan reggelente állnak a konyhában és tűnődnek, hogy mit is főzzenek aznapra. Ha úgy érezzük, hogy nincs ötletünk, hogy mivel lepjük meg a családot, vagy csak szeretnénk valami új és izgalmas dolgot készíteni, érdemes az interneten is kutakodni kicsit! Teljes cikk...
Etesd a dolgozót!
2 éve Pizza, gyümölcsnap vagy épp birkaperkelt és tábortűz feeling. A kérdés az, hogy vajon hogyan alakult ki az a szép szokás, hogy a cég a HR jóindulatú támogatásával rendszeresen szükségesnek érzi, hogy megetesse a kollektívát? Ezen töpreng el Kókai Róbert, business coach a HR Blogon. Teljes cikk...
A sokarcú pesztó
6 éve Vannak élelmiszerek, amelyek szinte nélkülözhetetlenek egy jól felszerelt konyhában, mert ezek segítségével pillanatok alatt fejedelmi ételt varázsolhatunk az egyszerű tésztából is. A pesto – magyarosan pesztó – egy hagyományos olasz szósz, amely friss fűszernövényekből, diófélékből, olívaolajból, fokhagymából valamint sajtból készül, és szinte bármilyen fogást fel lehet vele dobni. Ez az egyszerű, de nagyszerű szósz nem csak Itáliát, de az egész világot meghódította, ezért érdemes kicsit jobban szemügyre vennünk, mi mindenre használható. Teljes cikk...
Miért jó finom ételekkel meglepni kollégáinkat?
4 éve Ha egy cég időnként meglepi dolgozóit ínycsiklandó falatokkal, azt nem csak plusz juttatásként tartják számon a hálás kollégák. Sokkal inkább azt mutatja, hogy a cég törődik dolgozóival, és az erőfeszítéseiket és teljesítményüket igazán nagyra értékeli. Teljes cikk...
Miért nem szabad konyhai maradékkal etetni a kutyát?
6 éve Sok gazdi számára ma már nem is kérdés, hogy négylábú kedvencüknek nem ajánlott házi kosztot adni. Némelyek azonban még mindig nem értik, hogy mi a gond az emberi étellel, hisz ha nekünk jó, akkor a kutyának mi baja lehet tőle? Ideje hát tisztába tenni a dolgokat. Teljes cikk...
Lehet-e egy étrend gyulladáscsökkentő hatású?
5 éve Minden évben újabb és újabb diétákkal bombázzák azokat, akik fogyni szeretnének vagy csak egészségesebben étkezni. A paleolit diéta azonban már jó ideje a köztudatban van, számtalan kutatásokkal alátámasztott előnnyel rendelkezik, mind a fogyás, mind a betegségmegelőzés terén. Teljes cikk...
Pezsgő és likőr kombinálása? Igen!
5 éve Mi is az a Piknik-Spritz? Hogyan készül? Milyen ízvilágra és élményre lehet számítani a kortyolásakor? Illetve melyek azok a finomságok, amiket nyugodt szívvel fogyaszthatunk hozzá? A cikkből minden feltett kérdésre kiderül a válasz. Teljes cikk...
Harminc százalékos áremelés lenne indokolt az iskolai menzákon
3 éve Már tavasszal 30 százalék körüli áremelés lett volna szükséges és indokolt az élelmiszer- és energiapiacon történt változások hatására. Ősztől egy iskolai ebéd teljes áron 800-900 forint lehet, így a szülőknek az eddigi 400-500 helyett legalább 100 forinttal többet kellene majd fizetniük a jelenlegi becslések szerint. Teljes cikk...
Így nőtt a kalóriabevitel a home office alatt
4 éve Egy tanulmány szerint tavaly márciusban, a koronavírus-járvány miatt elrendelt zárlat kezdetét követő három hónapban a kalóriabevitel a normálisnál 15 százalékkal magasabb volt az Egyesült Királyságban. Teljes cikk...
Drágulnak a munkahelyi és az iskolai menzák
4 éve Szeptemberben életbe lép a menzareform, ami 10-15 százalékos áremelkedést hozhat az iskolai és a munkahelyi menzákon. Teljes cikk...
Különleges pakkot kapnak a Nestlé dolgozói
5 éve Bérkiegészítést, bérgaranciát, vállalati kölcsön moratóriumot és ingyenes étkezési lehetőséget is kapnak a Nestlé dolgozói és kölcsönzött munkatársai a következő három hónapban. Teljes cikk...
A lényeg nem a leves, hanem a társaság
7 éve Különös szokás kezd divatozni pár éve a honi társas evészetben: feltünedeztek lakáséttermek Budapesten is. Az úri passzió Amerikából indult, és rövid párizsi megálló után kelet felé halad. A vendéglátók általában maguk is civilek - ha már fizetett szakember főzi a menüt, akkor inkább egy lakás hangulatúnak álcázott étteremben vagyunk. Nem lakásétterem az sem, ha mi magunk hívunk otthonunkba szakácsot, hogy vendégeinkkel cseveghessünk, míg a vacsorát tálalják. Mihalik Judit írása a HR Blogon jelent meg. Teljes cikk...
Elindult a Repeta, vagyis a munkahelyi közös étkezés
7 éve Keresve se találsz a munkahelyed közelében minőségi éttermet, ha mégis, inkább hazai ízekre vágysz? Nem vagy egyedül. Javasoljuk: Főzz a kollégáidnak, és ők is főzzenek neked! Kezdeményezésünknek a Repeta nevet adtuk. Teljes cikk...
Ezeket edd, ha hatékonyabban akarsz dolgozni
8 éve Egyáltalán nem mindegy, hogy mit eszünk a nap folyamán, munka közben, hiszen vannak ételek, amik elnehezítenek, elálmosítanak, míg vannak olyanok is, amelyek energiát adnak, sőt még az agyműködést is serkentik. Teljes cikk...
Visszaesett a munkahelyi vendéglátás forgalma
8 éve Alaposan visszaesett a munkahelyi vendéglátás forgalma idén, hiába nőtt a vendéglátóhelyek forgalma. Az áfakulcs csökkenése is okozhat majd felfordulást, akár munkahelyi étkezdék bezárását is - írja a blokkk.com. Teljes cikk...
Otthonit eszünk a munkahelyen
8 éve A többség otthonról visz meleg ételt a munkahelyére. Meglepően sokan pedig egyáltalán nem esznek, ez derült ki olvasói felmérésünkből. Teljes cikk...
A nyelvtanulás a legfontosabb
11 éve A sportnál csak a nyelvtanulást tartják fontosabbnak a magyar szülők, ha a gyermekeik oktatáson kívüli tevékenységéről kérdezik őket, derül ki a Kutatópont felméréséből. Teljes cikk...
10 tipp irodai dolgozóknak - így indítsd el a munkanapot
12 éve Tönkreteheti a munkanapot, ha nem figyelünk az optimális kezdésre. A késői kelés, az üres gyomor, a céltalan internetes böngészés mind-mind gátolja, hogy jól teljesítsünk. Hogyan érdemes elindítani a munkanapot? Mindenkinél különbözhet a csodaszer, ám azért akadnak gyakran beváló fogások. Íme tíz tippünk. Teljes cikk...
Felpörgött a SZÉP-kártya
12 éve Júliusban csúcsra ért a SZÉP-kártya szálláshely zsebének használata. Háromszor annyit költöttek róla, mint májusban - tudta meg a Világgazdaság Online. Teljes cikk...
Munkahelyi nassolás: évi három plusz kiló
12 éve A legújabb felmérések szerint akár évi három kilót is felszedhetnek azok az irodai alkalmazottak, akik egészségtelen ételek nassolásával próbálják átvészelni a munkanapot - írja a www.hazipatika.hu portál. Teljes cikk...
A képzettségtől és a jövedelemtől is függ az étkezési szokásunk
13 éve Az elmúlt egy évben reálértéken kevesebb pénzt költöttek a magyarok vendéglátóhelyi étkezésre, mint 2009-ben, legtöbben étterembe és gyorsétterembe járnak - közölte a GfK Hungária Piackutató Intézet csütörtökön. Teljes cikk...
Hogyan használjuk Szép-kártyánkat a nyári szezonban?
13 éve Már több mint tizenkétezer elfogadóhelyen lehet felhasználni az OTP Szép-kártyát, többek között a nagy nyári fesztiválok belépő jegyei is megvásárolhatók vele. Ugyanakkor legalább ilyen fontos, hogy mind az elfogadóhelyek, mind a felhasználók odafigyeljenek a helyes és biztonságos kártyahasználatra a nyári szezonban is. Tanácsok. Teljes cikk...
Így csökkentik a táppénzes napok számát Nagy-Britanniában
13 éve "Étrendőrség" felállítását, mármint az alkalmazottak étkezésének ellenőrzését javasolja egy egészségügyi agytröszt Nagy-Britanniában. Teljes cikk...
A Széchenyi Pihenőkártya irányába fejlődhet a cafeteria
14 éve Versenyre, a már elért eredmények megtartására, illetve fejlesztésre készül 2012-ben az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. A Széchenyi Pihenőkártyával kapcsolatban csak jó tapasztalatokról számolt be a HR Portálnak adott interjújában Róth Lajos, a vállalat vezérigazgatója. A gazdaságot, a belföldi turizmust élénkíti ez a termék, és már az is elmondható, hogy a kártyás felhasználású béren kívüli juttatás ott hasznosul, ahová a munkáltató és a törvény szánja. Teljes cikk...
A kkv-knál is népszerű a cafeteria
14 éve A magyarországi kis- és közepes vállalkozások (kkv) 61 százaléka építi be bérezési rendszerébe a cafetériát a következő egy évben; a legnépszerűbb béren kívüli juttatás az étkezési hozzájárulás és a közlekedési költségtérítés - derül ki a K and H Csoport legfrissebb felméréséből, amelynek eredményeit hétfőn juttatta el az MTI-hez. Teljes cikk...
Milliókat spórolhatunk cafeteriával!
17 éve A szervezetek költségeinek legnagyobb részét a dolgozók bérei és ennek járulékai jelentik, így ezen a területen már kisebb, legális megtakarításokkal sokat spórolhatunk. Erre lehet megoldás a cafeteria, a rendszer kiépítése azonban sok cégvezetőnek fejtörést okoz, mert vagy a dolgozók ellenállását kell legyűrni, vagy a törvényi szabályokat és az alkalmazást kell összehangolni. Teljes cikk...
Tíz percnyi munkahelyi pihenés csodákat tehet
17 éve Valaki kimegy kávézni a konyhába és a kollégákkal beszélget, más egykedvűen bámul ki az ablakon, megint más privát e-maileket válaszol meg. A dolgozók felmérések szerint napi 70 percet töltenek a munkaidőből pihenéssel. A kikapcsolódás fontos, növeli a későbbi munka hatékonyságát, ám nem mindegy, hogyan tesszük. Teljes cikk...
A dolgozói igények beépítésével hatékony lehet a cafeteria
18 éve Egy jól kialakított cafeteria-rendszer nemcsak kiegészíti a jövedelmeket, hanem növeli a munkavállalók elégedettségét, sőt igyekszik ügyesen rájátszani különleges igényeikre. Három vállalati példa arra, hogyan lehet a béren kívüli juttatásokat bevezetni, kezelni, illetve továbbfejleszteni. Teljes cikk...